Lämmin kiitos kaikille asiakkaillemme!

Testamentti

Mitä testamentissa tulee määrätä?

Helpot lakipalvelut - Lexly.fi

1. Testamentin saajat:

Kenelle haluat jättää omaisuutesi kuolemasi jälkeen? 

2. Testamentattava omaisuus:

Mitä omaisuutta tai kuinka suuren osuuden omaisuudestasi haluat antaa kullekin testamentin saajalle?

3. Testamentattava oikeus:

Määräätkö omaisuutesi omistusoikeudella vai hallintaoikeudella?

4. Testamentin vastaanottaminen:

Jos testamentin saaja haluaa ottaa testamentin vastaan vain osittain tai jos hän haluaa kieltäytyä testamentista kokonaan, kenelle omaisuutesi näissä tilanteissa menee?

5. Testamentin saajan kuolema:

Mitä jos testamentin saaja kuolee ennen sinua, kenelle haluat omaisuutesi tässä tilanteessa menevän? Testamentin saajilla voi olla omia lapsia, mutta entä siinä tilanteessa, että näin ei olekaan? Jos testamentin saaja kuolee perittyään sinut, saako sinulta peritty omaisuus päätyä mahdollisesti ex-puolisollesi tai vieraaseen sukuun vai haluaisitko ottaa asiaan kantaa omassa testamentissasi?

6. Avio-oikeus ja testamentti:

Haluatko poistaa testamentin saajan aviopuolison avio-oikeuden sinulta perittävään omaisuuteen?

Lue lisää artikkelista: Miten avioehto vaikuttaa testamenttiin >>

7. Minkä maan lakia testamentissa noudatetaan:

Onko asuinpaikkasi ulkomailla? Minkä maan laki perimykseesi ja testamenttiin tulee soveltaa? 

Testamentti netissä - Tutustu Lexlyn verkkopalveluun

Verkon syövereistä löytyy varmasti jos jonkinlainen testamentti malli. Netin mallit eivät kuitenkaan pysty huomioimaan yksilöllisiä tarpeita. Lexlyllä on sinulle ratkaisu. Lexlyn avulla on mahdollista tehdä testamentti netissä. Juristiemme laatimassa verkkopalvelussa esitettyjen kysymysten ja antamiesi vastausten perusteella syntyy juuri sinun tarpeitasi vastaava testamentti. Jos haluat mieluummin tehdä testamentin juristin kanssa, se onnistuu sujuvasti joko puhelin- tai videoyhteyden kautta. Lexlyssä sekä verkkopalvelussa että juristin kanssa tehdyn testamentin hinta on aina kiinteä.

Huomioithan, että tämä on yleisluontoinen artikkeli testamentista. Saadaksesi tarkempaa tietoa siitä, miten juuri sinun tilanteessasi kannattaisi toimia, ole yhteydessä asiakaspalveluun.

Tämän linkin takaa voit lukea kaikki testamenttiin liittyvät artikkelimme >>

Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Miniopas testamentista

Tiedätkö, mihin kaikkeen testamentilla voi vaikuttaa? Lataa itsellesi asiantuntijoidemme laatima miniopas testamentista. 

Lataa miniopas

Lue lisää aiheesta

Lexly.fi - Helpot lakipalvelut

Mistä testamentilla voidaan määrät?

Testamentilla määrätään siitä, miten omaisuuteni jaetaan kuoleman jälkeen. Testamentti on siis kuolemanvarainen asiakirja, joka tulee sovellettavaksi vasta henkilön kuoltua. Jos testamenttia ei ole perintö jaetaan lain mukaan.

Lue kokonaan
Tee testamentti ja muutkin perheen lakipaperit kuntoon helposti Lexlyn verkkopalveluiden avulla - Lexly.fi, Helpot lakipalvelut

Testamentin hyödyt

Pohditko testamentin tekoa, mutta et ole aivan varma, tarvitsetko sellaisen? Hyvä! Me kerromme sinulle, miksi sellainen kannattaa tehdä, olipa elämäntilanteesi sitten mikä tahansa. 

Lue kokonaan
Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Testamentti pähkinänkuoressa

Testamentti on asiakirja, jolla voit itse määrätä, kenelle omaisuutesi menee kuolemasi jälkeen. Testamentin avulla voi turvata puolison talouden parhaimmalla mahdollisella tavalla. Lue artikkelista lisää erilaisista testamenteista.

Lue kokonaan