Teemme muutoksia verkkopalvelussamme 27.-30.9. Asiakaspalvelumme ja juristimme ovat apunasi. Pahoittelemme häiriötä! Ole tarvittaessa yhteydessä asiakaspalveluun 010 3379 150

Perhejuristin jälkipyykki

Mikä yllätti Ivan Puopolon testamentin tekemisessä?

Lue artikkelista, mikä yllätti toimittaja Ivan Puopolon testamentin tekemisessä. Tutustu myös muihin Lexlyn testamentti-aiheisiin artikkeleihin - Lexly.fi, Helpot lakipalvelut

Tunnettu toimittaja ja mediapersoona Ivan Puopolo teki elämänsä ensimmäisen testamentin – ja ällistyi. Onko todella niin, että perintöveroissa voi säästää ainoastaan tekemällä testamentin? Kuinka on mahdollista, että oman lapsen perimä omaisuus voi ilman testamenttia lipsahtaa lapsen puolison sukuun?

 

Testamentti on sanana tuttu. Se on se viimeinen tahto. Aivan liian moni ajattelee, että oikea aika miettiä testamentin tekemistä on juuri silloin, kun ollaan elämän viimeisillä kilometreillä ja loppu häämöttää horisontissa. Ihan kaupunkilaisjärjellä ymmärtää, että raha-asiat ja testamentin tekeminen ei ehkä ole päällimmäisenä mielessä, kun omat voimat ovat aivan loppu. Itse ainakin haluan keskittyä läsnäoloon ja läheisiini, enkä stressata raha-asioista viimeisinä hetkinäni – olettaen, että järki juoksee tarvittavalla tavalla. Ja sitä paitsi – kuka meistä oikeasti tietää päiviensä määrän?  Mitä, jos noutaja tulee kesken kaiken?   Eipä ollut 44-vuotias Ivankaan miettinyt, että hänellä olisi vielä vuosikymmeniin tarvetta testamentille. Mikä kaikki sitten yllätti Ivanin testamentin tekemisessä?

1.Testamentti on verosuunnittelun väline.

Verottaja on aika kärppänä perityn omaisuuden suhteen. Perintöverotusta voi testamentilla suunnitella. Varmaa on, että jos testamenttia ei tee, perinnön saajat maksavat täydet verot.

2. Testamentilla voi päättää omaisuuden saajista laajasti. 

Ilman testamenttia sinulta jäävän omaisuuden eli perinnön saavat sukulaiset lain määräämässä järjestyksessä. Tämä järjestys ei aina vastaa omaa lähipiiriä. Varmuudella lain määräämä perillisjoukko ei sisällä avopuolisoa eikä ystäviä. Oletko sinä varma, että 1960-alussa istunut eduskunta on tiennyt, keitä kaikkia sinun oikeaan lähipiiriisi kuuluu?  No näinpä. 

3. Lapsen pitää vaatia lakiosaa.

Omaa lasta on Suomessa hyvin vaikea tehdä perinnöttömäksi, sillä lapsella on oikeus lakiosaan. Lakiosa ei kuitenkaan tule lapselle kuin Manulle illallinen. Nimittäin – testamentin voi tehdä kaikesta omaisuudesta muille kuin lapselleen. Lapsi voi tällaisen testamentin myös hyväksyä. Jos tällainen testamentti on ja lapsi silti haluaa lakiosansa, pitää lapsen vaatia lakiosaa perinnöstä (lakiosa on 50% lain mukaisesta perintöosasta).  

4. Testamentin tekeminen ei ole kallista! 

Ivanilla oli käsitys, että testamentin tekeminen maksaa tuhansia euroja. Ei nyt sentään! Verkkotestamentti ei maksa edes satasta.  

Joten – mitä sinä odotat? Testamentilla voi lisäksi turvata oman puolison taloutta silloin, kun yhteisessä huollossa olevat lapset ovat alaikäisiä. Mutta se on toisen kirjoituksen aihe se. 

Mitä tästä sitten kannatta muistaa? Ilman testamenttia omat rakkaasi jäävät paitsi saatavissa olevista hyödyistä, ja ainoastaan sinä voit heille ne taata tekemällä testamentin ajoissa. Älä siis jää tuleen makaamaan. 

 

Katso video: Ivan Puopolon haastattelussa Katariina Kuusiluoma

Lue lisää aiheesta

Testamentti

Eikö itse laadittu testamentti netissä ole sinulle paras palvelukanava? Ei hätää, voit laatia oman testamenttisi yhdessä juristin kanssa etävastaanotolla tai toimistolla. Etävastaanotolla juristi käy kanssasi puhelimessa tai videotapaamisessa läpi toiveesi ja ajatuksesi testamentin sisällöstä. Samalla voit kysyä mieltäsi askarruttavia asioita, esimerkiksi perintöverotuksesta. Juristimme laatii luonnoksen testamentistasi keskustelunne pohjalta. Jos testamenttiluonnoksessa on korjattavaa tai lisättävää, asiakirjaa muokataan, kunnes se vastaa tahtoasi.

Lue lisää aiheesta Testamentti
Tee verkossa
95 €
Alkukeskustelu
0 €

95 €

Tee testamentti helposti verkossa. Verkossa tehtäviin asiakirjoihin sisältyy 14 vrk:n maksuton muutosoikeus. Saat rahasi takaisin, jos olet tyytymätön palveluumme.

Tee netissä

Juristin laatiman asiakirjan hinta 400 €

Alkukeskustelun tarkoituksena on kartoittaa, mikä on sinulle sopivin tapa edetä.

Varaa maksuton alkukeskustelu