Teemme muutoksia verkkopalvelussamme 27.-30.9. Asiakaspalvelumme ja juristimme ovat apunasi. Pahoittelemme häiriötä! Ole tarvittaessa yhteydessä asiakaspalveluun 010 3379 150

Perhejuristin jälkipyykki

Omat tärkeät paperit osaksi palvelupolkua

Perhejuristin jälkipyykki: Omat tärkeät lakipaperit osaksi palvelupolkua - Lexly.fi, Helpot lakipalvelut

Hoida paperisi ennen kuin on liian myöhäistä

Olemme varmastikin yhtä mieltä siitä, että oikeudelliset paperit kuten edunvalvontavaltakirja, hoivatahto, hoitotahto ja testamentti ovat tärkeitä kaikille. Epäilyttää voi sen sijaan se, toteutuvatko ne silloin kun emme enää itse kykene sanomaan, mitä haluamme. Niiden toteutumisen tulevaisuudessa toki haluamme varmistaa, mutta miten se pitäisi tehdä, siitä emme ehkä ole varmoja. Meitä voi arveluttaa, tietävätkö läheiset tai meitä auttavat ja hoitavat henkilöt tarpeemme ja toiveemme.

Tulevaisuutta ei voi tuntea etukäteen, mutta siihen voi varautua

Onneksi emme tiedä huomista päivää, tai sitä päivää, jolloin toimintakykymme saattaa alkaa hiipumaan tai tapahtuu jokin onnettomuus, jonka jälkeen emme osaakaan hoitaa asioitamme. Silloin onkin tärkeätä, että nuo tärkeät asiakirjat tulevat osaksi omaa palvelupolkuamme. Niihinhän olemme kirjanneet meille tärkeitä henkilöitä ja asioita.

Kerro, mikä sinulle on tärkeää

Heti kun olemme ulkopuolisen avun tarpeessa, meidän palvelutarpeemme on arvioitava. Palvelutarpeen arvioinnin yhteydessä liitämme nuo tärkeät paperit arvioinnin pohjaksi ja osaksi palvelusuunnitelmaa ja potilasasiakirjoja eli omaa hoitopolkuamme. Niistä selviää kaikille asianosaisille millaista hoitoa haluamme ja millaista palvelua olemme ajatelleet. Omaisten ja ammattihenkilöiden on helpompi suunnitella hoitoa ja palvelua sekä tehdä asiakassuunnitelma/hoitosuunnitelma kun on tiedossa, mitä asiakas/potilas haluaa itse, ja miten hänen itsemääräämisoikeuttaan voidaan tukea. Tärkeää on myös maininta papereissa, että omia varojamme voi käyttää toiveidemme toteuttamiseen. Jos olemme ulkoilmaihmisiä, hyvät kengät ja ulkoiluvaatteet ovat tärkeitä. Silloin on hyvä mainita, vaikka hoivatahdossa, että varojani saa käyttää hyvien kenkien hankintaan.

Omia lakiasioita on osattava hahmottaa ja arvioida hoidon, huollon ja omaisuusjärjestelyjen näkökulmista.

Henkilön, omaisten ja ammattihenkilöiden kanssa yhteisymmärryksessä tehty palvelutarpeen arviointi, kattava palvelusuunnitelma, hoitotahto, edunvalvontavaltuutus, asianmukaiset ja muutoksenhakukelpoiset päätökset asiasta vahvistavat ja turvaavat henkilön itsemääräämisoikeutta.

Jos tässä tarkoitettuja oikeudellisia papereita ei ole, toiset henkilöt päättävät asioistamme ja arjestamme eivätkä aina huomioi henkilön omia tarpeita. Jos henkilö on aina ollut esimerkiksi liikunnallinen ja ulkoilmaihminen, on tärkeää, että hänellä on hyvät ja tukevat kengät. Ellei tällaista toivomusta ole kirjattu mihinkään, hyvät kengät voi jäädä saamatta tai hoito toteutumatta.

Kysyttävää? Varaa maksuton alkukeskustelu!

Varaa maksuton 15 minuutin alkukeskustelu. Keskustelu ei sido sinua toimeksiannon jättämiseen. Halutessasi voit kysyä myös verkkopalvelustamme >>

Tarvekartoitus

Tarvekartoituksen avulla saat kokonaiskuvan omasta juridisesta tilanteestasi sekä selkeät suositukset. Aikaa tarvekartoituksen tekemiseen kuluu vain muutama minuutti.

Lue lisää aiheesta Tarvekartoitus

0 €

Tee tarvekartoitus 2-3 minuutissa netissä. Saat oman henkilökohtaisen tarvekartoituksesi sähköpostiisi.

Tee netissä