5 vinkkiä uuden yrityksen perustajalle

Sinun on huomioitava monia asioita, kun aloitat yritystoimintaa. Yritysmuodon ja yrityksen nimen valitseminen, ennakkoperintä- ja alv-rekisteriin ilmoittautuminen ovat ensimmäisiä asioista, joita sinun tulee pohtia. Kuinka hyvin tunnet valintoihisi liittyvän lainsäädännön sekä sen, miten valintasi vaikuttavat yritystoimintaan? Tämä artikkeli kertoo sinulle viiden esimerkin avulla, mitä asioita sinun olisi hyvä huomioida.

1. Vältä omistajien välisiä riitoja

On tavallista perustaa yritys yhdessä yhden tai useamman kumppanin kanssa. On järkevää laatia heti alussa osakassopimus, jolla määritätte, kuinka voitot jaetaan, miten hallitus nimitetään ja miten toimitaan, jos joku haluaa myydä osuutensa yrityksestä. Voitte osakassopimuksella myös säädellä työnjakoa, valtaa ja toimenpiteitä, joihin ryhdytään, jos joku osakkaista sairastuu pitkäksi aikaa.

2. Haluatko johtaa yritystä yhdessä yhtiökumppanisi ex-puolison kanssa?

Jos yksi joku yrityksen osakkaista eroaa, hänen osuutensa yrityksestä saattaa päätyä osaksi avioeron yhteydessä tehtävää ositusta ja sitä kautta eroavan osakkaan ex-puolison hallintaan. Tämän välttämiseksi jokaisen yrityksen osakkaan tulisi tehdä avioehto, jolla suljetaan yritysomaisuus avio-oikeuden ulkopuolelle. Avioero saattaa vaikuttaa myös yrittäjän itselleen säästämään eläkkeeseen. Harva tietää, että myös eläkesäästöt voidaan sisällyttää ositettavaan omaisuuteen, mikäli ne on mahdollista nostaa ulos. Avioerossa saattaakin menettää puolet sekä yrityksestään että eläkerahastostaan, jos avioehtosopimus on jäänyt tekemättä.

3. Aiotko lähettää uutiskirjeitä?

Kerääkö yrityksesi sähköpostiosoitteita tai muita henkilökohtaisia ​​tietoja? Jos yrityksesi kerää tietoja käyttäjiltä, ​​tulee yrityksellä olla tietosuojaseloste, joka kertoo kuinka asiakkaan tietoja käytetään ja mile muille tahoille niitä jaetaan. EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukaan yritys, joka on huolimaton henkilötietojen käsittelyssä, voidaan velvoittaa maksamaan sakko, joka ovat enintään neljä prosenttia liikevaihdosta (enintään 20 miljoonaa euroa).

4. Kuka omistaa yrityksesi työn tuloksen?

Jos palkkaat yritykseesi konsultin, on järkevää tehdä konsultointisopimus, joka määrittää konsultin ja yrityksen välisen suhteen. Sopimuksella määritellään toimeksiannon laajuus, toteutustapa, korvaus ja mitä ehtoja sovelletaan mahdollisiin toimintamallin muutoksiin tai viivästyksiin. Konsultointisopimus voi selventää, kenellä on  oikeus työn tulokseen, ja se myös rajoittaa oikeutta suorittaa kilpailevia tehtäviä.

5. Työsopimus

Työsopimus säätelee kaikkea työtehtävistä ja palkasta muihin työsuhteeseen liittyviin etuuksiin ja ehtoihin. Työllistämismuotoja on useita, ja on hyvä tietää, että määräaikaisesta työsuhde voi muuttua toistaiseksi voimassa olevaksi työsuhteeksi, arkikielessä vakituiseksi, jos työntekijä on työskennellyt yrityksessä yli kaksi vuotta erillisillä mutta perättäisillä määräaikaisilla työsopimuksilla.