Millainen työsopimuksen tulee olla?

Työntekijän palkkaaminen merkitsee usein suuria kustannuksia ja taloudellisia riskejä työnantajalle. Sekä työnantajalle että työntekijälle on tärkeää, että työsuhteen ehdoista sovitaan selkeästi ja että sopimus noudattaa lakia. Hyvä työsopimus minimoi riskit ja säätelee esimerkiksi palkkaa, työaikaa ja irtisanomista.

Mitä tapahtuu ilman työsopimusta?

On riskinä, että jos joku työskentelee yrityksessäsi allekirjoittamatta työsopimusta, hänet lasketaan vakituiseksi työntekijäksi. Onkin tärkeää, että laadit työntekijällesi työsopimuksen, joka sopii tehtävään, johon hänet on palkattu. Lue lisää erilaisista työsopimusmalleista ja niiden merkityksestä.

Koeaika

On vaikea tietää etukäteen, onko työntekijällä juuri sellaisia taitoja ja tietoja, joita yrityksessäsi tarvitaan. Koeajan aikana sekä työntekijä että työnantaja voivat arvioida, onko työntekijä sopiva tehtävään tai vastaako työ vastavuoroisesti työntekijän odotuksia. Koeajan kestoa työsopimuksessa on rajoitettu ja voi kestää enintään kuusi kuukautta. Kun koeaika on ohi, työsuhde muuttuu sopimuksesta riippuen joko toistaiseksi voimassa olevaksi tai määräaikaiseksi työsopimukseksi.

Määräaikainen työsuhde

Määräaikainen työsuhde kestää ennalta määrätyn, rajoitetun ajan. Se voi olla esimerkiksi kausityö tai sijaisuus. Määräaikainen työsuhde voi kestää enintään kaksi vuotta viiden vuoden ajan. Sen jälkeen se muuttuu automaattisesti vakituiseksi työsuhteeksi. Määräaikaisessa työsuhteessa ei sovelleta samoja irtisanomisehtoja kuin muihin työsuhteisiin. Esimerkiksi sijaisuus kestää usein tietyn ajan, ja jos haluat mahdollisuuden päättää sijaisen työsuhde ennen määräaikaisuuden päättymistä, sinun on kirjattava tämä myös työsopimukseen. Jos irtisanomisaikaa ei ole määritelty, työntekijällä on oikeus työskennellä määräaikaisuuden loppuun saakka.

Laadi oikeanlainen työsopimus sinun yrityksesi tarpeisiin

Oikeanlaisella työsopimuksella varmistetaan, että vaadittavia lakeja ja määräyksiä noudatetaan. Lexlyn avulla voit helposti ja turvallisesti laatia pätevän työsopimuksen joko verkkopalvelussamme tai yhdessä asianajajan kanssa puhelimitse tai kasvotusten toimistollamme.

Jos haluat laatia sopimuksen verkossa, vastaat verkkopalvelumme esittämiin kysymyksiin, jotka ovat samanlaisia kuin mitä asianajaja kysyisi sinulta tapaamisessa. Valmis asiakirja syntyy antamiesi vastausten perusteella ja saat sen pdf-muodossa sähköpostiisi. Voit hoitaa yrityksesi lakiasiat juuri sinulle sopivalla tavalla ja juuri silloin, kun sinulle itsellesi parhaiten sopii. 

Onko sinulla kysyttävää työsopimuksista? Soita asiakaspalveluumme  010 3379 150 ja varaa aika alkukeskusteluun juristimme kanssa.

Lue lisää aiheesta