Tarjoamme sinulle ilmaiseksi 15 min alkukeskustelun. Alkukeskustelu ei sido sinua palvelun ostamiseen.

Avioerossa hoidettavat lakiasiat

Miten toimia, jos edessä on avioero? Avioero on useimmilla eroavilla pareilla edessä ensimmäistä kertaa. On luonnollista tuntea neuvottomuutta elämän ja oman talouden uudelleenjärjestelyn edessä. Jos eropäätöksen tehtyänne pystytte sopimaan keskenänne taloudellisten asioden järjestelystä, päästään tärkeässä asiassa eteenpäin. Yhteisen taloutenne uudelleenjärjestely täytyy kuitenkin aina laittaa pätevään asiakirjan muotoon eli ositussopimukseen.

Mitä vaiheita avioeroon liittyy?

On helpottavaa, kun hankalassa elämäntilanteessa saa kunnollista ja asiantuntevaa apua. Avioero on ymmärrettävästi monelle kova paikka. Ammattilainen saa hankaliltakin tuntuvat asiat järjestymään.

Oletko epävarma sen suhteen, mitä kaikkea sinun tulisi tehdä, kun avioero on edessä. Digitaalisen avioeroavustajamme avulla saat täsmäohjeet, kuinka avioeroon lakiasiat hoituvat käytännössä. Apunasi ovat tietysti myös osaavat ja ystävälliset juristimme. 

 

Siirry ilmaiseen avioeroavustajaan

Omaisuuden ositus on avioeron tärkeimpiä hoidettavia asioita

Mikä on ositus? Onko ositus pakko tehdä? Meillä ei ole yhteistä omaisuutta, täytyykö meidän silti tehdä ositus? Miksi pankki tarvitsee osituksen? Olemme riidoissa, kuinka saamme osituksen tehtyä? Lue, mitä Katariina ja muut asiantuntijamme kirjoittavat osituksesta ja avioerosta. Artikkeleista sinulle selviää kaikki olennainen, mitä sinun tarvitsee tietää ositukseen ja avioeroon liittyvistä lakiasioista.

Artikkeleita osituksesta ja avioerosta

Mikä on tasinko? Ota avioerolaskuri avuksi

Lexlyn asiantuntijoiden laatiman avioerolaskurin avulla voit laskea, paljonko maksettava tasinko on avioerossa. Tasingon määrä selviää syöttämällä puolisoiden varat ja velat avioerolaskuriin. Avioerolaskurin käyttö ei korvaa varsinaisen osituslaskelman ja ositussopimuksen tekemistä. Eroavat puolisot voivat halutessaan sopia omaisuuden jaosta ja tasingon maksusta laista poikkeavalla tavalla.     

Siirry avioerolaskuriin
Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Law Made Easy

Avioero ja lapset: Mikä on lapsen edun mukaista avioeron jälkeen?

Avioeron jälkeen vanhempien tulee sopia lapsen huollosta, asumisesta, tapaamisoikeudesta ja elatuksesta. Lue asiantuntijamme kirjoittamasta artikkelista hyödylliset neuvot lapsia koskeviin juridisiin kysymyksiin.

Vanhemmuus ei pääty eroon

Mietityttävätkö avioeroon liittyvät lakiasiat?

Soita asiakaspalveluumme tai varaa ilmainen alkukeskustelu juristimme kanssa. Asiantuntijamme neuvovat sinua eteenpäin.

Varaa ilmainen keskustelu

Avioeron työkalupakki

Mietityttävätkö lakiasiat? Tee juridinen tarvekartoitus verkkopalvelussamme ja tiedät, mitä lakipapereita tarvitset.

Ensiapua ositukseen

Lataa ja lue miniopas osituksesta, niin tiedät, miten toimia.

Lataa miniopas

Löydä oma perhejuristisi

Lexlyn asiantuntevat ja helposti lähestyttävät juristit auttavat sinua kaikissa perhe- ja perintöoikeuteen liittyvissä asioissa.

Tutustu Lexlyn tiimiin ja löydä oma perhejuristisi.

Asiantuntijamme mediassa

Käytännön työkaluja

Lataa itsellesi hyödylliset muistilistat:

 

Muita lakiasioihin liittyviä tietopaketteja löydät oheisen linkin takaa.

Ladattavaa materiaalia lakiasioista