Lämmin kiitos kaikille asiakkaillemme!

Yleistä lakitietoa

Paperit kuntoon

Lexly.fi - Helpot lakipalvelut

Lakipapereilla turvaa

Tiesithän, että lakimiehestä voi olla apua ihan arkisissakin asioissa? Et ehkä ole tullut ajatelleeksi, miten paljon voit testamentin avulla turvata puolisoasi, tai että oman elämänlaatusi varmistamisen kannalta edunvalvontavaltuutus on kultaakin kalliimpi. Olit sitten perheellinen tai perheetön, parisuhteessa tai sinkku, oikeanlaisilla lakipapereilla voit vaikuttaa paljon siihen, miten asiat sujuvat, jos elämä pääsee yllättämään ikävällä tavalla. Oli elämäntilanteesi mikä tahansa, niin voit taatusti hengittää helpommin, kun tiedät, että olet varmistanut selustasi.

Tee vähintään tämä - edunvalvontavaltuutus

Jos päättäisit tehdä elämäsi aikana vain yhden lakipaperin, niin se olisi tämä. Ilman edunvalvontavaltuutusta kukaan toinen ei voi hoitaa sinun asioitasi, jos oma toimintakykysi syystä tai toisesta menee – ei edes puolisosi tai lapsesi. Et ehkä ole tullut ajatelleeksi, että vaikka olisit kuinka varovainen, voit joutua onnettomuuteen tai sairastua vakavasti. Myös ikääntyminen saattaa toisinaan tuoda tullessaan esimerkiksi muistisairauden, joka alentaa toimintakykyä merkittävästi. Kun ikäviä asioita sattuu, saattaa tarvita apua asioiden hoitoon ja silloin tarvitaan edunvalvontavaltuutusta. Edunvalvontavaltuutuksella voit määrittää etukäteen, kuka asioitasi hoitaa ja miten. Kun teet edunvalvontavaltuutuksen, tiedät, että asiasi ovat hyvissä käsissä ja elämäsi voi jatkua mahdollisimman pitkälle entisen kaltaisena, vaikka et itse voisi enää hoitaa kaikkea.

Vältä perintöriitoja – tee testamentti

Kyllä. Testamentin voi tehdä näppärästi myös netissä ja täysin itsenäisesti. Ja kyllä – testamentilla voit ilahduttaa lapsiasi, vaikka et olisi miljonääri ja vaikka he perisivät sinut muutenkin. Testamentilla voit sulkea lastesi puolisot perinnön ulkopuolelle, päättää, kuka saa suvussasi kulkeneen arvosormuksen omakseen, tai miten kesämökkiä jatkossa hallinnoidaan. Tiesithän myös, että aviopuolisosi perii sinut vain testamentilla, jos sinulla on lapsia? Avopuoliso ei peri ilman testamenttia edes silloin, kun lapsia ei ole. Tekemällä testamentin, voit varmistaa, ettei rakkaudella rakentamanne koti päädy esimerkiksi tädillesi, jonka kanssa et juuri ole ollut tekemisissä.

Turvaa yrityksesi avioehdolla

Paljon verta ja hikeä ja loputtomasti stressiä, joiden kautta olet saavuttanut lapsuutesi haaveen eli oman yrityksen. Mikä voisi olla paremmin? Vaikka avioliittosi onkin kuin suoraan naistenlehtien unelmaliittokuvauksista, et voi koskaan tietää, mitä tapahtuu. Jos joskus kohtaisittekin puolisosi kanssa tilanteen, että toinen haluaa asua maalla ja toinen kaupungissa, ja lusikoiden jako olisi väistämättömästi edessä, et ehkä kuitenkaan haluaisi jakaa yritystäsi puolisosi kanssa. Niin se nimittäin menee, ellei asiasta ole toisin juridisella paperilla sovittu. Avioehdolla voitte etukäteen sopia, miten omaisuus jaetaan, jos ero tulee eteen. Kun avioehto on yhdessä huolella pohdittu, ei riitojakaan todennäköisesti erossa synny ainakaan yhtä helposti kuin silloin, jos mistään ei olisi etukäteen keskusteltu. Avioehdolla voitte myös sopia siitä, että kumpikin pitää perinnöksi saamansa mökin ja antiikkimööpelit, vaikka kaikki muu jaettaisiinkin tasan. Avioehdon tekeminen ei tarkoita, etteikö toista rakastaisi, päinvastoin. Avioehto on osoitus siitä, että haluaa hoitaa asiat sovussa toisen kanssa myös siinä tapauksessa, että rakkaus loppuisi.

Avoehdolla omistussuhteet selkeiksi

Suurin osa suomalaisista ei varmasti ole koskaan kuullutkaan sellaisesta käsitteestä kuin avoehto. Avoehto on hengeltään samanlainen kuin avioehto eli sillä voidaan sopia siitä, miten yhdessä omistettu omaisuus jaetaan, jos lähdetään eri teille. Avoehdolla ei kuitenkaan voi sopia perinnöistä tai toisen omaisuudesta. Avoehdolla voidaan kuitenkin selkiyttää omistussuhteet, jolloin omaisuuden jakaminen erossa on huomattavasti selkeämpää. Monet haluavat tehdä avoehdon myös poistaakseen puolison oikeuden vaatia toiselta osapuolelta avoliittolain mukaista hyvitystä. Vuonna 2011 voimaan tullut avoliittolaki, koskee yli viisi vuotta kestäneitä avoliittoja ja antaa taloudellisesti heikommassa asemassa olevalle puolisolle oikeuden vaatia erossa hyvitystä toiselta, mikäli hän on esimerkiksi omalla työllään siivittänyt toisen yritystoimintaa kohti menestystä.

Lue lisää aiheesta avoliittolaki >>

Tarvekartoitus

Etkö ole vieläkään varma, mitä sinun kannattaisi tehdä? Tee asiantuntijoidemme suunnittelema ilmainen lakiasioiden tarvekartoitus. Sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin klikata itsesi Lexlyn verkkosivulle ja vastata muutamaan kysymykseen, niin saat itsellesi selkeät suositukset siitä, mitä lakipapereita juuri sinun kannattaisi tehdä. Ennakkovalmisteluita ei tarvita ja aikaakin kuluu vain muutama minuutti, ja mikä parasta – tarvekartoituksen tekeminen on sinulle täysin ilmaista.

Huomioithan, että tämä on yleisluontoinen artikkeli avioliiton oikeusvaikutuksista. Saadaksesi tarkempaa tietoa siitä, miten juuri sinun tilanteessasi kannattaisi toimia, ole yhteydessä asiakaspalveluun.

Kysyttävää? Ota yhteyttä asiakaspalveluun!

Jätä yhteystietosi oheisella lomakkeella, niin asiakaspalvelumme on sinuun yhteydessä mahdollisimman pian. Halutessasi voit myös soittaa meille numeroon 010 3379 150 (0,0835 €/puhelu + 0,1669 €/min).

Jätä yhteydenottopyyntö >>

Lue lisää aiheesta

Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Puo­li­son kuo­le­ma voi ro­mah­dut­taa koko ta­lou­den

Kun rakastaa toista, haluaa yleensä jakaa koko elämän kirjon toisen kanssa. Yhdessä itketään niin ilosta kuin surusta ja jaetaan arjessa niin pyykki- kuin tiskivuoretkin. Se, jolla on enemmän voimaa, kantaa raskaat kauppakassit ja se, jonka kukkarossa on enemmän sisältöä, maksaa vuosipäiväillalliset ja etelän lomat. Moni pari ajattelee, että ”se, mikä on minun, on myös sinun”. Romanttinen ja kaunis ajatus, mutta reaalimaailmassa totuus saattaa olla kuitenkin kaukana satukirjojen vaaleanpunaisista unelmista.

Lue kokonaan
Tiedätkö, mihin tilanteisiin voit joutua ilman edunvalvontavaltuutusta? Lue artikkelista 7 tarinaa edunvalvontavaltakirjasta ja tee oma valtakirjasi  Lexlyn verkkopalvelussa - Lexly.fi

7 ta­ri­naa, jois­sa yksi asia­kir­ja oli­si sääs­tä­nyt ai­kaa, her­mo­ja ja ra­haa

Elämä on yllätyksiä täynnä, sekä hyviä että huonoja. Varsinkin ikäviä yllätyksiä kohdatessa usein miettii, olisiko voinut tehdä jotain toisin, jotta ongelmalta olisi vältytty. Kaikkein kurjinta onkin, jos huomaa, että ratkaisu olisi ollut olemassa, mutta mitään korjaavia liikkeitä ei enää jälkikäteen voi tehdä. 

Lue kokonaan
Artikkeleita avioehdosta. Kannattaako avioehto? Lue lisää Lexlyn sivuilta - Lexly.fi

Kaik­ki, mitä si­nun tu­lee tie­tää avio­eh­dos­ta

Tässä artikkelissa kerromme sinulle kaiken tarpeellisen avioehdosta sekä siitä, missä tilanteessa se kannattaa ehdottomasti tehdä.

Lue kokonaan