Huomio kesän hääparit! ❤️ Tiesittehän, että avioehto on tehtävissä helposti myös netissä ❤️ Tee tästä hintaan 95 € >>

Tee edunvalvontavaltakirja helposti nettilomakkeella hintaan 95 €! Digi- ja väestötietovirastokin (DVV) kannustaa siihen.

Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Law Made Easy

Ositus

Ositus on avioliiton päättymisen jälkeen tehtävä omaisuuden jakaminen. Ositus on määrämuotoinen juridinen toimenpide, jossa syntyy asiakirja, osituskirja.

Osituksessa puolisoiden omaisuus jaetaan

Osituksen tekee yleensä asiantunteva juristi. On tavallista, että osituskirjalla omaisuus vaihtaa omistajaa, kun puolisoiden avio-oikeuden alainen omaisuus jaetaan uudestaan. Osituksessa otetaan huomioon kummankin puolison omaisuuden säästö, eli kummankin varat vähennettyinä veloilla. Avio-oikeus tarkoittaa oikeutta puolikkaaseen kummankin puolison yhteenlaskettujen säästöjen summasta.

Osituksen voi hoitaa myös yhteinen juristi

Yleinen harhaluulo on, että kumpikin tarvitsisi avioerossa oman juristin. Juristin apu on ositusta tehtäessä teidän molempien etu. Ammattilainen auttaa jäsentämään hankaliltakin tuntuvia asioita ja esittää erillaiset mahdolliset toimintamallit sen lisäksi, että laatii tarvittavat asiakirjat. Yhteinen juristi auttaa puolueettomasti ja ammattitaitoisesti teitä molempia.

Raha-asioista kannattaa keskustella ennen erohakemuksen jättämistä

Jos teillä on kysymyksiä tai erimielisyyttä omaisuuden jaosta suosittelemme lämpimästi, ettette jätä avioerohakemusta käräjäoikeuteen ennen kuin olette keskustelleet juristimme kanssa. Avioeroon liittyvien raha-asioiden järjestelyistä on hyvä saada asiantunteva mielipide ennakkoon, ja erohakemuksen jättäminen kaventaa sopimisen mahdollisuuksia.

Huomioithan, että tämä artikkeli on yleisluontoinen artikkeli osituksesta. Saadaksesi tarkempaa tietoa siitä, miten juuri sinun tilanteessasi kannattaisi toimia, ole yhteydessä asiakaspalveluun.

Tämän linkin takaa löydät kaikki ositukseen liittyvät artikkelimme.

Lue lisää aiheesta