Perunkirjoitus hoidettavana? Palvelumme on saatavilla kaikkialla Suomessa. Anna asiantuntijoidemme auttaa >>

Tiesitkö, että eduvalvontavaltuutus tulisi olla jokaisella suomalaisella? 💡Tee omasi netissä NYT ! Edunvalvontavaltuutus netissä >>

Lapsiperheen lakiasiat

Lapsiin liittyy paljon juridisia asioita, jotka ovat tavalla tai toisella sidoksissa heidän vanhempiinsa tai huoltajiinsa. Moni käytännön toimenpiteitä ja toisinaan lainopillista apua edellyttävä tilanne, tulee esiin vasta siinä vaiheessa, kun lapsen vanhemmat eroavat tai vanhemmille sattuu jotain. Lue täältä, mitä asioita sinun kannattaa ottaa huomioon pohtiessani lapsesi turvallisuutta ja tulevaisuuden näkymiä.

Perunkirjoitus ja perinnönjako helposti ja luotettavasti - Lexly.fi

Pienet lapset vanhempiensa perijöinä

Törmäämme toisinaan ajatukseen, että olisi tarpeetonta laatia testamentti, jos oma omaisuus periytyy lakimääräisestikin oman tahdon mukaisesti eli lapsiperheissä lapsille. Pienten lasten perimykseen liittyy kuitenkin käytännön näkökulmia, joita on hyvä pohtia hieman tarkemmin. Onko esimerkiksi aina paras ratkaisu perheen kannalta, että pieni lapsi perii yhden vanhemman omaisuuden samalla, kun toinen vanhempi jää yksin huolehtimaan hänen elatuksestaan?

Lue artikkeli aiheesta
Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Alaikäisen edunvalvojan tehtävät

Joskus eteen tulee tilanne, että alaikäinen tarvitsee edunvalvojaa. Alaikäisen oikeuksien valvominen edellyttää tarkkuutta ja velvollisuuksia, joista ei voi luistaa. Oheisesta artikkelista voit lukea, mitä kaikkea alaikäisen edunvalvojan tehtäviin liittyy.


Lue artikkeli alaikäisen edunvalvojan tehtävistä
Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Testamentti alaikäiselle

Lapset perivät vanhempansa joko kokonaan tai lakiosan osalta. Lapsi voi saada perinnön myös testamentilla joltain muulta taholta. Alaikäinen tarvitsee aina aikuisen huolehtimaan perinnöstään ja tämä on myös esimerkiksi testamenttia tekevän isovanhemman hyvä tiedostaa. Tutustumalla testamentin verkkopalveluumme, saat hyvän käsityksen siitä, mitä asioita testamenttia tehdessä tulee huomioida.

 

Tutustu testamentin verkkopalveluun
Huoltotestamentti helposti verkossa - Lexly.fi

Huoltotestamentti

Lapsi on vanhemmilleen aina rakas ja yhtä tärkeä, oli hänen juridinen asemansa suhteessa vanhempiin mikä tahansa. On kuitenkin huomionarvoista, että esimerkiksi lain silmissä huoltajuudella ja vanhemmuudella on hieman eri merkitys. Lain mukaan huoltaja on henkilö, joka tekee päätöksiä lapsen puolesta ja vastaa hänen asioistaan. Huoltotestamentilla voit vaikuttaa siihen, kuka huolehtii lapsesi asioista, jos sinulle itsellesi tapahtuu jotain.

 

Tee huoltotestamentti verkossa
Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Ero ja lapset

Vanhempien liiton päättyessä eroon, tulee sopia yhteisten lasten huollosta, elatuksesta ja asumisesta. Lapsen etu olisi, että asiat saataisiin sovittua vanhempien kesken ja riidattomasti. Aina sopu ei kuitenkaan synny keskustelemalla, jolloin osapuolien on haettava päätöstä käräjäoikeudelta. Asiantuntevat perhejuristimme avustavat sinua kaikissa tilanteissa hienotunteisesti ja ammattitaidolla. 


Lasten asiat erossa
Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Lasten asioihin liittyvät lakiasiat

Lue asiantuntijoidemme laatimista artikkeleista, millaisia lakiasioita lapsiin ja lasten huoltoon liittyy.
Lue lisää lapsiin liittyvistä lakiasioista
Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Jäikö sinulle kysyttävää? Ota rohkeasti yhteyttä asiakaspalveluumme!

 

Voit joko soittaa meille 010 3379 150, lähettää sähköpostia asiakaspalvelu@lexly.fi tai jättää yhteystietosi oheisella lomakkeella, niin olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

Jätä yhteydenottopyyntö

Hyödyllistä lakitietoutta

Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Käytännön materiaalia

Lataa ja tulosta itsellesi hyödylliset muistilistat lapsiin liittyvistä lakiasioista:

 

Oheisen linkin takaa löydät lisää hyödyllistä materiaalia lakiasioihin liittyen.

Ladattavaa materiaalia lakiasioista
Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Löydä oma perhejuristisi

Meitä ihmisiä on monenlaisia -aivan kuten tapoja hoitaa lakiasioitakin. Tutustu Lexlyn tiimiin ja löydä itsellesi sopiva perhejuristi. Voit olla varma, että kaikki kohtaamme sinut ystävällinen hymy kasvoillamme, oli asiasi sitten millainen tahansa. Tutustu Lexlyn tiimiin tästä.

Lue kokonaan