Lämmin kiitos kaikille asiakkaillemme!

Lapsiperheen lakiasiat

Lapsiin liittyy paljon juridisia asioita, jotka ovat tavalla tai toisella sidoksissa heidän vanhempiinsa tai huoltajiinsa. Moni käytännön toimenpiteitä ja toisinaan lainopillista apua edellyttävä tilanne, tulee esiin vasta siinä vaiheessa, kun lapsen vanhemmat eroavat tai vanhemmille sattuu jotain. Lue täältä, mitä asioita sinun kannattaa ottaa huomioon pohtiessani lapsesi turvallisuutta ja tulevaisuuden näkymiä.

Sovi huoltajuusasioista riidattomasti. Lexlyn juristit vanhempien tukena lapsen huoltoon, asumiseen, tapaamisoikeuteen ja elatukseen liittyvissä asioissa.

Lapsen huolto, tapaamisoikeus ja elatus

Avioerotilanteessa vanhempien on päätettävä lapsen huoltoon, tapaamisoikeuteen ja elatukseen liittyvistä asioista. Jotta tehdyt sopimukset tulisivat päteväksi ja astuisivat voimaan, lapsen asuinpaikan lastenvalvojan tai käräjäoikeuden tulee vahvistaa ne kirjallisesti. Asiantuntevien perhejuristiemme avustuksella voitte laatia lapsen huoltoon, tapaamisoikeuteen ja elatukseen liittyvät asiakirjat. 

 

Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Ero ja lapset

Kun vanhempien avioliitto päättyy eroon, heidän täytyy sopia yhteisten lasten huollosta, elatuksesta ja asumisesta. Lapsen etu olisi, että asiat saataisiin sovittua vanhempien kesken ja riidattomasti. Aina sopu ei kuitenkaan synny keskustelemalla, jolloin osapuolten on turvauduttava juristin apuun tai haettava päätöstä käräjäoikeudelta. Asiantuntevat perhejuristimme avustavat sinua kaikissa tilanteissa hienotunteisesti ja ammattitaidolla. Alla olevasta linkistä voit lukea artikkelin lasten asioista avioerossa. 

Lasten asiat erossa
Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Alaikäisen edunvalvojan tehtävät

Alaikäinen ei pysty hoitamaan kaikki asioitaan itse. Joskus eteen saattaakin tulla tilanne, että alaikäinen tarvitsee edunvalvojaa, joka päättää alaikäisen puolesta. Alaikäisen oikeuksien valvominen edellyttää tarkkuutta ja velvollisuuksia, joista ei voi luistaa. Lapsen edunvalvoja tulee hoitaa lapsen omaisuutta huolellisesti. Edunvalvoja on vastuussa lapsen henkilökohtaisista tarpeista sekä lapsen elatuksesta. Edunvalvojan tehtävä loppuu, kun lapsi täyttää 18 vuotta. Oheisesta artikkelista voit lukea, mitä kaikkea alaikäisen edunvalvojan tehtäviin liittyy.

Lue artikkeli alaikäisen edunvalvojan tehtävistä
Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Omaisuuden lahjoittaminen alaikäiselle

Mitä kannattaisi huomioida ennen kun lahjoittaa omaisuutta alaikäiselle? Alaikäisellä ei ole oikeutta hoitaa taloudellisia asioitaan tai tehdä tärkeitä sopimuksia. Jos lähisukulaiset antavat lahjoja toisilleen, Digi- ja väestötietovirastoon voi tehdä lahjailmoituksen. Lahjoituksessa kannattaa huomioida, että lahjat voivat vaikuttaa tukiin (esim. opintotuki).

Lue lisää lahjoittamisesta alaikäiselle
Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Lasten asioihin liittyvät lakiasiat

Jos haluat lisää tietoa lasten asioihin liittyvistä kysymyksistä, voit lukea juristimme laatimat artikkelit. Artikkeleista selviää millaisia lakiasioita lapsiin ja lasten huoltoon liittyy.  
Lue lisää lapsiin liittyvistä lakiasioista
Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Jäikö sinulle kysyttävää? Ota rohkeasti yhteyttä asiakaspalveluumme!

 

Voit joko soittaa meille 010 3379 150 (0,0835 €/puhelu + 0,1669 €/min), lähettää sähköpostia asiakaspalvelu@lexly.fi tai jättää yhteystietosi oheisella lomakkeella, niin olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

Hyödyllistä lakitietoutta

Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Käytännön materiaalia

Lataa ja tulosta itsellesi hyödylliset muistilistat lapsiin liittyvistä lakiasioista:

 

Oheisen linkin takaa löydät lisää hyödyllistä materiaalia lakiasioihin liittyen.

Ladattavaa materiaalia lakiasioista >>
Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Löydä oma perhejuristisi

Meitä ihmisiä on monenlaisia -aivan kuten tapoja hoitaa lakiasioitakin. Tutustu Lexlyn tiimiin ja löydä itsellesi sopiva perhejuristi. Voit olla varma, että kaikki kohtaamme sinut ystävällinen hymy kasvoillamme, oli asiasi sitten millainen tahansa. Tutustu Lexlyn tiimiin tästä.>>

Näin Lexlyn palvelut toimivat >>