"Selvät kysymykset. Nopea asiakirjatoimitus ja helppo maksutapa." Tee testamentti näppärästi netissä hintaan 95 €. Klikkaa tästä verkkopalveluun >>

Tiesitkö, että eduvalvontavaltuutus tulisi olla jokaisella suomalaisella? 💡Tee omasi netissä NYT ! Edunvalvontavaltuutus netissä >>

Sairastuminen

Väistämätön totuus on, että me kaikki vanhenemme. Lasten lähteminen kotoa saa monet heräämään siihen, että ei itse ole enää nuori. . Vaikka terveyshaittoja ilmenee usein vasta iän karttuessa, kannattaa muistaa, että oma toimintakyky ja terveys voi heiketä jo nuorena. Elämä voi mullistua vaikkapa yllättävän onnettomuuden seurauksena. Viimeistään lähipiirissä sattunut kuolemantapaus tai vakava sairastuminen, kuten aivoinfarkti saavat meidät pohtimaan omaa elinkaartamme Ole yhteydessä Lexlyn osaaviin perhejuristeihin ja varmista, että sinun vanhuudenturvasi on kunnossa.

Edunvalvontavaltuutus helposti joko verkkopalvelussa tai juristin kanssa - Lexly.fi

Kuka päättää puolestani?

Oletko koskaan ajatellut, miten voit varmistaa, että elämäsi järjestyy toiveidesi mukaan myös silloin, jos menetät oman toimintakykysi ja kommunikointikykysi heikkenee niin paljon, ettet enää kykene ilmaisemaan omaa tahtoasi? Olemme tottuneet luottamaan siihen, että puolisomme tai lapsemme tuntevat tarpeemme ja kykenevät myös tuomaan ne puolestamme esille. Monelle on yllätys, että jos jotain sattuu, edes aviopuolisolla ei ole oikeutta toimia puolestamme virallisissa yhteyksissä. Näihin tilanteisiin on hyvä varautua edunvalvontavaltuutuksella.

Edunvalvontavaltuutus tulee tehdä silloin, kun asiat ovat hyvin eikä oma toimintakykysi ole heikentynyt merkittävästi. Tutustu verkkopalveluumme ja hoida paperisi kuntoon.

Edunvalvontavaltuutus verkossa
Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Miten omaisuuteni jaetaan?

Testamentilla voit määrätä, miten omaisuutesi jakautuu kuolemasi jälkeen. On yleisesti tiedossa, että jos testamenttia ei ole, lapset perivät omaisuuden vanhempiensa jälkeen. Meillä monilla on elämässään kuitenkin myös muita tärkeitä ihmisiä, joita haluaisimme muistaa. Testamentilla omaisuutta voi jättää esimerkiksi myös itselleen tärkeälle hyväntekeväisyysjärjestölle. Jos olet parisuhteessa, kannattaa pohtia myös tilannetta, jossa puolisosi kuolee ennen sinua. Parisuhteessa paras ratkaisu saattaa olla myös keskinäinen testamentti. Artikkeleita testamentista voit lukea täältä.

Testamentin voit tehdä ammattilaistemme laatimassa verkkopalvelussa täysin itsenäisesti, tai yhdessä ystävällisen juristimme kanssa.

Tee testamentti verkossa
Tee hoiva- ja hoitotahto helposti ja luotettavasti Lexlyn verkkopalvelussa - Lexly.fi

Miten minua hoidetaan?

Suomessa on laadukas ja kansainvälisestikin tunnustettu terveydenhuolto. Voimme luottaa siihen, että meitä hoidetaan aina lääketieteen parhaan tiedon mukaan. Eteen saattaa kuitenkin tulla tilanteita, joissa toivoisimme meitä hoidettavan jollakin tietyllä tavalla. Tekemällä hoitotahdon voimme vaikuttaa siihen, miten meitä hoidetaan esimerkiksi muistisairauden kohdatessa. Hoitotahto ja siinä ilmaisemani toiveet sitovat terveydenhuollon henkilökuntaa. 

Voit tehdä hoitotahdon suoraan verkkopalvelussamme. Verkkopalvelussa näet, mihin kaikkeen voit hoivatahdolla vaikuttaa.

Tee hoitotahto verkossa
Kaikki perheesi tärkeät lakipalvelut hoidat helposti Lexlyn ystävällisten juristien avulla - Lexly.fi

Mikä on minulle tärkeää?

Eliniänodote on pidentynyt huomattavasti. Kun kuntomme iän myötä heikkenee, saatamme päätyä asumaan palvelutaloon. Jotta voimme varmistaa, että myös palvelutalon henkilönkunta tietää, mitkä asiat ovat meille tärkeitä, esimerkiksi minkälaisesta musiikista pidämme ja minkälaiset kulttuuriaktiviteetit ovat meille merkitysellisiä, on suositeltavaa tehdä hoivatahto.

Voit tehdä hoivatahdon helposti verkossa. Tutustu verkkopalveluumme ja siihen, millaisia toiveita hoivatahdossa voi esittää.

Tee hoivatahto verkossa
Kirjaa hautaustahtoon omat toiveesi muistotilaisuudesta ja hautauksesta. hautaustahto verkossa - Lexy.fi

Tuhkaus vai arkkuhautaus?

Oletko miettinyt, millaisen hautauksen haluat ja onko kirkollisilla toimenpiteillä sinulle merkitystä? Tekemällä hautaustahdon voit määrittää kaiken, mikä on sinulle tärkeää aina siunaustilaisuuden yksityiskohdista mahdolliseen lehdessä julkaistavaan kuolinilmoitukseen.

Voit tehdä hautaustahdon helposti verkossa Lexlyn verkkopalvelun kautta. 

Tee hautaustahto verkossa
Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Avioehto

Tiesitkö, että avioehdolla voi olla merkitystä myös sen suhteen, miten puolisosi asiat järjestyvät, kun olet itse kuollut? Jos teillä on voimassaoleva avioehto, on siihen mahdollista palata uudestaan esimerkiksi siinä vaiheessa, kun selviää, että toinen on parantumattomasti sairas. Avioehtoa on voidaan muuttaa myös jälkikäteen, jos molemmat puolisot siihen suostuvat ja esimerkiksi leskeyteen voidaan varautua tarjoamalla lisäturvaa muuttamalla avioehtosopimusta.

Tutustu palveluumme avioehto
Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Huoltotestamentti

Jos olet yksinhuoltaja ja sinulla on alaikäisiä lapsia, on tärkeä varautua myös siihen, miten asiat hoituvat, jos sinulle sattuisi tapahtumaan se kaikkein pahin. Huoltotestamentilla voit esittää toiveen siitä, kuka lapsestasi huolehtii, jos itse menehdyt onnettomuuden tai sairauden seurauksena.


Tee huoltotestamentti verkossa
Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Lakiasioiden tarvekartoitus

Lexlyn asiantuntijoiden laatiman tarvekartoituksen avulla sinulle selviää, mitkä lakiasiakirjat ovat juuri sinun elämäntilanteessasi tärkeitä. Tarvekartoituksen voit tehdä ilmaiseksi verkkopalvelussamme. Aikaa sinulta kuluu vain muutama minuutti.
Tee tarvekartoitus verkossa
Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Jäikö sinulle kysyttävää? Ota rohkeasti yhteyttä asiakaspalveluumme!

 

Voit joko soittaa meille 010 3379 150, lähettää sähköpostia asiakaspalvelu@lexly.fi tai jättää yhteystietosi oheisella lomakkeella, niin olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

Jätä yhteydenottopyyntö

Hyödyllistä lakitietoutta

Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Löydä oma perhejuristisi

Lexlyn ystävälliset juristit palvelevat sinua kaikissa elämäntilanteissa luotettavasti ja myötätuntoisesti. Tutustu tiimiimme ja löydä oma perhejuristisi.

Lexlyn asiantuntijat mediassa
Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Ladattavaa materiaalia lakiasioista

Täältä löydät runsaasti hyödyllistä ladattavaa ja tulostettavaa materiaalia erilaisista lakiasioista.

Materiaalia lakiasioista