Tarjoamme sinulle ilmaiseksi 15 min alkukeskustelun. Alkukeskustelu ei sido sinua palvelun ostamiseen.

Sairastuminen

Väistämätön totuus on, että me kaikki vanhenemme. Lasten lähteminen kotoa saa monet heräämään siihen, että ei itse ole enää nuori. . Vaikka terveyshaittoja ilmenee usein vasta iän karttuessa, kannattaa muistaa, että oma toimintakyky ja terveys voi heiketä jo nuorena. Elämä voi mullistua vaikkapa yllättävän onnettomuuden seurauksena. Viimeistään lähipiirissä sattunut kuolemantapaus tai vakava sairastuminen, kuten aivoinfarkti saavat meidät pohtimaan omaa elinkaartamme Ole yhteydessä Lexlyn osaaviin perhejuristeihin ja varmista, että sinun vanhuudenturvasi on kunnossa.

Kuka päättää puolestani?

Oletko koskaan ajatellut, miten voit varmistaa, että elämäsi järjestyy toiveidesi mukaan myös silloin, jos menetät oman toimintakykysi ja kommunikointikykysi heikkenee niin paljon, ettet enää kykene ilmaisemaan omaa tahtoasi? Olemme tottuneet luottamaan siihen, että puolisomme tai lapsemme tuntevat tarpeemme ja kykenevät myös tuomaan ne puolestamme esille. Monelle on yllätys, että jos jotain sattuu, edes aviopuolisolla ei ole oikeutta toimia puolestamme virallisissa yhteyksissä. Näihin tilanteisiin on hyvä varautua edunvalvontavaltuutuksella.

Edunvalvontavaltuutus tulee tehdä silloin, kun asiat ovat hyvin eikä oma toimintakykysi ole heikentynyt merkittävästi. Tutustu verkkopalveluumme ja hoida paperisi kuntoon.

Edunvalvontavaltakirja verkossa

Miten omaisuuteni jaetaan?

Testamentilla voit määrätä, miten omaisuutesi jakautuu kuolemasi jälkeen. On yleisesti tiedossa, että jos testamenttia ei ole, lapset perivät omaisuuden vanhempiensa jälkeen. Meillä monilla on elämässään kuitenkin myös muita tärkeitä ihmisiä, joita haluaisimme muistaa. Testamentilla omaisuutta voi jättää esimerkiksi myös itselleen tärkeälle hyväntekeväisyysjärjestölle. Jos olet parisuhteessa, kannattaa pohtia myös tilannetta, jossa puolisosi kuolee ennen sinua. Parisuhteessa paras ratkaisu saattaa olla myös keskinäinen testamentti. Artikkeleita testamentista voit lukea täältä.

Testamentin voit tehdä ammattilaistemme laatimassa verkkopalvelussa täysin itsenäisesti, tai yhdessä ystävällisen juristimme kanssa.

Tee testamentti verkossa

Miten minua hoidetaan?

Suomessa on laadukas ja kansainvälisestikin tunnustettu terveydenhuolto. Voimme luottaa siihen, että meitä hoidetaan aina lääketieteen parhaan tiedon mukaan. Eteen saattaa kuitenkin tulla tilanteita, joissa toivoisimme meitä hoidettavan jollakin tietyllä tavalla. Tekemällä hoitotahdon voimme vaikuttaa siihen, miten meitä hoidetaan esimerkiksi muistisairauden kohdatessa. Hoitotahto ja siinä ilmaisemani toiveet sitovat terveydenhuollon henkilökuntaa. 

Voit tehdä hoitotahdon suoraan verkkopalvelussamme. Verkkopalvelussa näet, mihin kaikkeen voit hoivatahdolla vaikuttaa.

Tee hoitotahto verkossa

Mikä on minulle tärkeää?

Eliniänodote on pidentynyt huomattavasti. Kun kuntomme iän myötä heikkenee, saatamme päätyä asumaan palvelutaloon. Jotta voimme varmistaa, että myös palvelutalon henkilönkunta tietää, mitkä asiat ovat meille tärkeitä, esimerkiksi minkälaisesta musiikista pidämme ja minkälaiset kulttuuriaktiviteetit ovat meille merkitysellisiä, on suositeltavaa tehdä hoivatahto.

Voit tehdä hoivatahdon helposti verkossa. Tutustu verkkopalveluumme ja siihen, millaisia toiveita hoivatahdossa voi esittää.

Tee hoivatahto verkossa

Tuhkaus vai arkkuhautaus?

Oletko miettinyt, millaisen hautauksen haluat ja onko kirkollisilla toimenpiteillä sinulle merkitystä? Tekemällä hautaustahdon voit määrittää kaiken, mikä on sinulle tärkeää aina siunaustilaisuuden yksityiskohdista mahdolliseen lehdessä julkaistavaan kuolinilmoitukseen.

Voit tehdä hautaustahdon helposti verkossa Lexlyn verkkopalvelun kautta. 

Tee hautaustahto verkossa

Mietityttävätkö lakiasiat?

Oletko pohtinut, miten sinun kannattaa toimia, jos satut sairastumaan? Entä oletko huolehtinut lakiasiakirjasi kuntoon sen varalta, että jotain odottamatonta tapahtuu?  Varaa ilmainen 15 minuutin konsultaatio juristimme kanssa, niin voitte yhdessä miettiä asioita eteenpäin.

Varaa ilmainen keskustelu juristin kanssa.
Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Law Made Easy

Avioehto

Tiesitkö, että avioehdolla voi olla merkitystä myös sen suhteen, miten puolisosi asiat järjestyvät, kun olet itse kuollut? Jos teillä on voimassaoleva avioehto, on siihen mahdollista palata uudestaan esimerkiksi siinä vaiheessa, kun selviää, että toinen on parantumattomasti sairas. Avioehtoa on voidaan muuttaa myös jälkikäteen, jos molemmat puolisot siihen suostuvat ja esimerkiksi leskeyteen voidaan varautua tarjoamalla lisäturvaa muuttamalla avioehtosopimusta.

Tutustu palveluumme avioehto

Huoltotestamentti

Jos olet yksinhuoltaja ja sinulla on alaikäisiä lapsia, on tärkeä varautua myös siihen, miten asiat hoituvat, jos sinulle sattuisi tapahtumaan se kaikkein pahin. Huoltotestamentilla voit esittää toiveen siitä, kuka lapsestasi huolehtii, jos itse menehdyt onnettomuuden tai sairauden seurauksena.

Tee huoltotestamentti verkossa

Lakiasioiden tarvekartoitus

Lexlyn asiantuntijoiden laatiman tarvekartoituksen avulla sinulle selviää, mitkä lakiasiakirjat ovat juuri sinun elämäntilanteessasi tärkeitä. Tarvekartoituksen voit tehdä ilmaiseksi verkkopalvelussamme. Aikaa sinulta kuluu vain muutama minuutti.

Tee tarvekartoitus verkossa

Hyödyllistä lakitietoutta

Löydä oma perhejuristisi

Lexlyn ystävälliset juristit palvelevat sinua kaikissa elämäntilanteissa luotettavasti ja myötätuntoisesti. Tutustu tiimiimme ja löydä oma perhejuristisi.

Lexlyn asiantuntijat mediassa

Ladattavaa materiaalia lakiasioista

Täältä löydät runsaasti hyödyllistä ladattavaa ja tulostettavaa materiaalia erilaisista lakiasioista.

Materiaalia lakiasioista
Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Law Made Easy

Lisätietoa edunvalvontavaltakirjasta

Edunvalvontavaltuutus saattaa osoittautua tärkeämmäksi kuin osaamme edes kuvitella. Lue linkkien takaa lisätietoa edunvalvontavaltakirjasta ja lataa itsellesi hyödyllinen miniopas.

Miniopas edunvalvontavaltuuksesta