Teemme muutoksia verkkopalvelussamme 27.-30.9. Asiakaspalvelumme ja juristimme ovat apunasi. Pahoittelemme häiriötä! Ole tarvittaessa yhteydessä asiakaspalveluun 010 3379 150

Lapsiin liittyvät lakiasiat

Voiko lapsen huoltajuuden testamentata?

Huoltotestamentti helposti verkossa - Lexly.fi

Huoltotestamentilla voi ilmaista toiveensa lapsen huollosta

Nimestään huolimatta huoltotestamentti ei ole “aito” testamentti, sillä vain fyysisen omaisuuden testamenttaaminen on mahdollista. Huoltotestamentti ei ole myöskään viranomaisia sitova dokumentti, vaan vanhempien tapa esittää toive lasten sijoituksesta.

Huoltotestamentin avulla vanhemmat voivat kertoa, kuka heidän mielestään sopisi huoltajan rooliin sekä perustella huoltajatoiveen.

Lasta kuullaan huoltajuudesta päätettäessä

Päätös tehdään aina lasten etujen mukaisesti, mutta vanhempien toive otetaan huomioon. Myös lapsilla on oikeus ilmaista tahtonsa huoltajuudesta, mikäli lapsi on henkiseltä tasoltaan että kehitykseltään siihen kykenevä. Päätöksen huoltajuudesta tekee käräjäoikeus.

Varsinkin yksinhuoltajille huoltotestamentin tekeminen on kannattavaa. Testamentti voi olla vapaamuotoinen, mutta selkeyden kannalta se kannattaa tehdä ammattilaisen avustuksella ja todistajan läsnäollessa. Huoltotestamentti antaa sosiaaliviranomaisille tärkeää tietoa vanhempien toiveesta, joten dokumentin tulee olla selkeä.

Huomioithan, että tämä on yleisluontoinen artikkeli lapsen huollosta. Saadaksesi tarkempaa tietoa siitä, miten juuri sinun tilanteessasi tulisi toimia, ole yhteydessä asiakaspalveluun.

Tämän linkin takaa löydät kaikki lasten lakiasioihin liittyvät artikkelimme.

Lue lisää aiheesta

Huoltotestamentti

Tee huoltotestamentti helposti ja luotettavasti Lexlyn verkkopalvelussa.

Lue lisää aiheesta Huoltotestamentti
Tee verkossa
65 €
Alkukeskustelu
0 € /h

65 €

Huoltotestamentti helposti verkossa. Verkossa tehtäviin asiakirjoihin sisältyy 14 vrk:n maksuton muutosoikeus. Saatte rahanne takaisin, jos olette tyytymättömiä palveluumme.

Tee netissä

Juristin laatiman asiakirjan hinta 265 €/h

Alkukeskustelun tarkoituksena on kartoittaa, mikä on sinulle sopivin tapa edetä.

Varaa maksuton alkukeskustelu