Teemme muutoksia verkkopalvelussamme 27.-30.9. Asiakaspalvelumme ja juristimme ovat apunasi. Pahoittelemme häiriötä! Ole tarvittaessa yhteydessä asiakaspalveluun 010 3379 150

Omaisuus

Lahjakirja osana perintösuunnittelua

Lahjaveron määrään voi vaikuttaa

Lahjaveron määrään voidaan vaikuttaa myös pilkkomalla lahjoitus useammalle saajalle, jolloin lahjaveroa tulee maksettavaksi kokonaisuudessaan vähemmän kuin siinä tapauksessa, että lahja annettaisiin yhdelle saajalle. Myös hallintaoikeuden pidättäminen ja lahjojen jaksottaminen useammalle vuodelle pienentää lahjaveron määrää. Hallintaoikeusvähennyksen määrään vaikuttaa hallintaoikeuden saajan ikä. Toisin sanoen mitä nuorempi hallintaoikeuden saaja sitä pidempään hallintaoikeuden saajan oikeuden katsotaan rajoittavan omistajan oikeuksia ja sitä suurempi on hallintaoikeusvähennyksen tuottama verohyöty lahjansaajalle.

Lahja vai ennakkoperintö?

Lahjoitettaessa lapsille omaisuutta tulee miettiä, myös onko annettu lahja ennakkoperintöä vai ei? Lähtökohtaisesti rintaperilliselle annettu lahja on ennakkoperintöä, ellei ole toisin määrätty esimerkiksi lahjakirjassa. Vastoin yleistä harhaluuloa ennakkoperintö on lahja, josta maksetaan samalla tavalla lahjaverot kuin muistakin lahjoista. Ennakkoperinnön ero tavalliseen lahjaan on siinä, että se pienentää lahjansaajan perintöosuutta lahjanantajan jälkeen.

Lahjakirjalla voi vaikuttaa myös avio-oikeuteen

Perintösuunnittelu on kokonaisuus, jota kannattaa alkaa miettiä hyvissä ajoin. Lahjoja annettaessa on syytä, miettiä etukäteen, mitä halutaan lahjoittaa ja kenelle. Kannattaa myös pohtia lahjan vaikutuksia verotukseen sekä varmistaa lahjansaajien tasapuolinen kohtelu. Lahjakirjassa voidaan sulkea pois lahjansaajan aviopuolison avio-oikeus, jolla varmistetaan, että omaisuus pysyy suvussa myös siinä tapauksessa, että lahjansaaja eroaa.

Huomioithan, että tämä artikkeli on yleisluontoinen artikkeli lahjoittamisesta. Saadaksesi tarkempaa tietoa siitä, miten juuri sinun tilanteessasi kannattaisi toimia, ole yhteydessä asiakaspalveluun.

Lue lisää aiheesta

Lahjakirja

Tee lahjakirja Lexlyn osaavien juristien avulla kiinteään hintaan tai ohjaavassa verkkopalvelussa edullisesti. Verkkopalvelussa tehtyä asiakirjaa voi muokata maksutta 14 vrk:n ajan ostohetkestä. Jos varaat ajan juristille, hän käy kanssanne puhelimessa tai videotapaamisessa läpi lahjakirjan sisällön ja laatii luonnoksen keskustelunne pohjalta. Asiakirjaa täydennetään vielä tarvittaessa, kunnes se on tahtosi mukainen. 

Lue lisää aiheesta Lahjakirja
Tee verkossa
65 €
Alkukeskustelu
0 €

65 €

Lahjakirja helposti verkossa. Verkossa tehtäviin asiakirjoihin sisältyy 14 vrk:n maksuton muutosoikeus. Saat rahasi takaisin, jos olet tyytymätön palveluumme.

Tee netissä

Juristin laatiman asiakirjan hinta 550 €

Alkukeskustelun tarkoituksena on kartoittaa, mikä on sinulle sopivin tapa edetä.

Varaa maksuton alkukeskustelu