Lämmin kiitos kaikille asiakkaillemme!

Lex­ly lo­pet­taa toi­min­tan­sa Suo­mes­sa. Lue lisätietoja täältä >>

Testamentti

Mitä käy lemmikilleni, jos kuolen?

Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Lemmikki rinnastetaan esineeseen

Suomen lainsäädännön mukaan lemmikit ovat esineitä, jotka periytyvät perillisillesi muun omaisuuden tavoin. Jos et ole tarkemmin määrännyt, kenelle rakas perheenjäsenesi menee kuolemasi jälkeen, sopivat perillisesi keskenään lemmikin uudesta omistajasta perinnönjaossa.

Testamentti eläinsuojeluyhdistykselle?

Testamentilla voit kuitenkin itse määrätä tarkemmin, minkälaisen tulevaisuuden karvaiselle tai karvattomalle kaverillesi haluat. Voit testamentata lemmikkisi esimerkiksi sukulaiselle tai ystävälle, jonka tiedät antavan sille hyvän kodin. Myös jotkin eläinsuojeluyhdistykset voivat lupautua hoitamaan lemmikkiäsi kuolemasi jälkeen, jos jätät heille varoja kyseiseen hoitoon.

Turvaa karvainen kaverisi

Muistathan, ettei testamentti ole kuolinilmoitus vaan tapa turvata tulevaisuutesi. Saat itsellesi mielenrauhan, kun tiedät, että rakas perheenjäsenesi saa viettää makoisia kissan- tai koiranpäiviä tavalla, jonka koet sille parhaaksi.

Kysyttävää?

Onko sinulla kysyttävää palveluistamme? Ole yhteydessä asiakaspalveluumme, niin ohjaamme sinua eteenpäin. Voit soittaa meille 010 3379 150 (0,0835 €/puhelu + 0,1669 €/min) tai lähettää yhteydenottopyynnön tällä lomakkeella >>

Tämän linkin takaa löydät kaikki testamenttiin liittyvät artikkelimme >>

Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Miniopas testamentista

Tiedätkö, mihin kaikkeen testamentilla voi vaikuttaa? Lataa itsellesi asiantuntijoidemme laatima miniopas testamentista. 

Lataa miniopas

Lue lisää aiheesta

Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Testamentti pähkinänkuoressa

Testamentti on asiakirja, jolla voit itse määrätä, kenelle omaisuutesi menee kuolemasi jälkeen. Testamentin avulla voi turvata puolison talouden parhaimmalla mahdollisella tavalla. Myös lapset hyötyvät siitä, että saavat perintönsä testamentin kautta. 

Lue kokonaan
Testamentin teon ABC. Lue vinkit Lexlyn asiantuntijan artikkelista - Lexly.fi, Helpot lakipalvelut

Testamentin teon ABC

Testamentin tekoa suositellaan kaikille. Juristien myyntipuhettako? Ei suinkaan, sillä testamentista on hyötyä kaikille. Kuluttajatutkimuksen mukaan suurimmat syyt testamentin tekemättä jättämiseen ovat kuitenkin seuraavat: lapset perivät joka tapauksessa, omaisuutta on liian vähän ja lakimiehet ovat niin kalliita. 

Lue kokonaan
Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Älä tee testamenttia itse

Lue juristin kommentit, jotka saattavat nostattaa hikipisarat otsallesi.

Lue kokonaan