"Selvät kysymykset. Nopea asiakirjatoimitus ja helppo maksutapa." Tee testamentti näppärästi netissä hintaan 95 €. Klikkaa tästä verkkopalveluun >>

Kurkista Lexlyn joulukalenteriin ja katso, mitä luukkujen taakse on paketoitu 🎁🎄 🎅 Joulukalenteri 2022 >>

Miten avioehto rekisteröidään?

Avioehdon rekisteröinti on tärkeää

Avioehtosopimus ei ole pätevä ilman rekisteröintiä. Avioehtosopimuksen rekisteröinnille ei ole erillistä määräaikaa. Sopimus on kuitenkin rekisteröitävissä vasta liiton solmimisen jälkeen ja rekisteröinti on tehtävä ennen avioliiton päättymistä joko toisen puolison kuolemaan tai avioeron tultua vireille. Olitpa sitten tilanteessa, jossa avioehtosopimus on juuri allekirjoitettu tai käsissäsi on jo vuosia sitten laadittu avioehtosopimus, on se hyvä toimittaa rekisteröitäväksi mahdollisimman pian!

Digi- ja väestötietovirasto rekisteröi avioehtosopimuksen

Avioehtosopimuksen rekisteröimiseksi tulee alkuperäinen avioehtosopimus sekä täytetty hakemuslomake toimittaa Digi- ja väestötietovirastoon joko postitse tai vaihtoehtoisesti suoraan heidän palvelupisteeseensä. Asiakirjat (avioehtosopimus ja hakemuslomake) voi toimittaa kumpi tahansa puolisoista tai kihlakumppaneista myös yksin.

Muistathan, että Digi- ja väestötietovirasto siis ainoastaan rekisteröi jo tehdyn avioehdon. Mikäli haluat laatia avioehdon, voit tehdä sen helposti Lexlyn avulla.

Tutustu Lexlyn verkkopalveluun - Tee avioehto netissä 

Lexlyn avulla on mahdollista tehdä avioehto netissä. Asiantuntijoidemme rakentamassa verkkopalvelussa esitettyjen kysymysten ja antamienne vastausten perusteella syntyy juuri teille sopiva avioehto. Lexlyssä avioehdon hinta on aina kiinteä, valitsitte sitten verkkopalvelun tai juristin palvelut.

 

Huomioithan, että tämä on yleisluontoinen artikkeli avioehdosta. Saadaksesi tarkempaa tietoa siitä, miten juuri sinun tilanteessasi kannattaisi toimia, ole yhteydessä asiakaspalveluun.

Tästä linkistä pääset lukemaan kaikki avioehtoon liittyvät artikkelimme.

Lue lisää aiheesta