Verkkotesti: Tarvitsetko avioehdon? Testaa ilmaiseksi, kannattaako avioehtoa harkita?

Miten avioehto rekisteröidään?

Kun olette sopineet avioehtosopimuksen sisällöstä, laatineet sopimuksen kirjallisesti sekä päivänneet ja allekirjoittaneet avioehtosopimuksen kahden esteettömän todistajan läsnä ollessa, tulee avioehtosopimus vielä rekisteröidä Digi- ja väestötietovirastossa. Avioehtosopimus ei ole pätevä asiakirja ilman rekisteröintiä.

Avioehtosopimus ei ole pätevä ilman rekisteröintiä

Avioehtosopimuksen rekisteröinnille ei ole erillistä määräaikaa. Sopimus on kuitenkin rekisteröitävissä vasta liiton solmimisen jälkeen ja rekisteröinti on tehtävä ennen avioliiton päättymistä joko toisen puolison kuolemaan tai avioeron tultua vireille. Olitpa sitten tilanteessa, jossa avioehtosopimus on juuri allekirjoitettu tai käsissäsi on jo vuosia sitten laadittu avioehtosopimus, on se hyvä toimittaa rekisteröitäväksi mahdollisimman pian!

Digi- ja väestötietovirasto rekisteröi avioehtosopimuksen

Avioehtosopimuksen rekisteröimiseksi tulee alkuperäinen avioehtosopimus sekä täytetty hakemuslomake toimittaa Digi- ja väestötietovirastoon joko postitse tai vaihtoehtoisesti suoraan heidän palvelupisteeseensä. Asiakirjat voi toimittaa kumpi tahansa puolisoista tai kihlakumppaneista myös yksin.

Muistathan, että Digi- ja väestötietovirasto siis ainoastaan rekisteröi jo tehdyn avioehdon. Mikäli haluat laatia avioehdon, voit tehdä sen Lexlyn verkkopalvelun avulla.

Huomioithan, että tämä on yleisluontoinen artikkeli avioehdosta. Saadaksesi tarkempaa tietoa siitä, miten juuri sinun tilanteessasi kannattaisi toimia, ole yhteydessä asiakaspalveluun.

Tästä linkistä pääset lukemaan kaikki avioehtoon liittyvät artikkelimme.

Lue lisää aiheesta

Avioehto

Tehkää avioehtosopimus verkkopalvelussamme tai varatkaa aika avioehtosopimuksen laatimiseen perhejuristimme kanssa. Verkkopalvelussa tehtyä asiakirjaa voi muokata maksutta 14 vrk:n ajan ostohetkestä. Jos varaatte ajan juristille, hän käy kanssanne puhelimessa tai videotapaamisessa läpi avioehtosopimuksen sisällön ja laatii luonnoksen keskustelunne pohjalta. Asiakirjaa täydennetään vielä tarvittaessa, kunnes se on tahtonne mukainen.

Tee verkossa

85 €

Juristin kanssa

300€

85

Voitte tehdä avioehdon itse verkossa. Verkossa tehtäviin asiakirjoihin sisältyy 14 vrk:n maksuton muutosoikeus. Saatte todistajat veloituksetta toimistoillamme Helsingissä ja Tampereella.

Aloita
Asiakaspalvelu auttaa chatissa ja puhelimitse.

300

Tee avioehto kiinteään hintaan avioliitto-oikeuteen erikoistuneen juristin kanssa. Varaa ilmainen 15 minuutin alkukeskustelu.

Varaa aika
Alkukeskustelu ei velvoita sinua toimeksiannon antamiseen.