"Selvät kysymykset. Nopea asiakirjatoimitus ja helppo maksutapa." Tee testamentti näppärästi netissä hintaan 95 €. Klikkaa tästä verkkopalveluun >>

Tiesitkö, että eduvalvontavaltuutus tulisi olla jokaisella suomalaisella? 💡Tee omasi netissä NYT ! Edunvalvontavaltuutus netissä >>

Mitä testamentissa tulee määrätä?

1. Testamentin saajat:

Kenelle haluat jättää omaisuutesi kuolemasi jälkeen? 

2. Testamentattava omaisuus:

Mitä omaisuuutta tai kuinka suuren osuuden omaisuudestasi haluat antaa kullekin testamentin saajalle?

3. Testamentattava oikeus:

Määräätkö omaisuutesi omistusoikeudella vai hallintaoikeudella?

4. Testamentin vastaanottaminen:

Jos testamentin saaja haluaa ottaa testamentin vastaan vain osittain tai jos hän haluaa kieltäytyä testamentista kokonaan, kenelle omaisuutesi näissä tilanteissa menee?

5. Testamentin saajan kuolema:

Mitä jos testamentin saaja kuolee ennen sinua, kenelle haluat omaisuutesi tässä tilanteessa menevän? Testamentin saajilla voi olla omia lapsia, mutta entä siinä tilanteessa, että näin ei olekaan? Jos testamentin saaja kuolee perittyään sinut, saako sinulta peritty omaisuus päätyä mahdollisesti ex-puolisollesi tai vieraaseen sukuun vai haluaisitko ottaa asiaan kantaa omassa testamentissasi?

6. Avio-oikeus ja testamentti:

Haluatko poistaa testamentin saajan aviopuolison avio-oikeuden sinulta perittävään omaisuuteen?

7. Minkä maan lakia testamentissa noudatetaan:

Onko asuinpaikkasi ulkomailla? Minkä maan laki perimykseesi ja testamenttiin tulee soveltaa? 

Testamentti netissä - Tutustu Lexlyn verkkopalveluun

Verkon syövereistä löytyy varmasti jos jonkinlainen testamentti malli. Netin mallit eivät kuitenkaan pysty huomioimaan yksilöllisiä tarpeita. Lexlyllä on sinulle ratkaisu. Lexlyn avulla on mahdollista tehdä testamentti netissä. Juristiemme laatimassa verkkopalvelussa esitettyjen kysymysten ja antamiesi vastausten perusteella syntyy juuri sinun tarpeitasi vastaava testamentti. Jos haluat mieluummin tehdä testamentin juristin kanssa, se onnistuu sujuvasti joko puhelin- tai videoyhteyden kautta. Lexlyssä sekä verkkopalvelussa että juristin kanssa tehdyn testamentin hinta on aina kiinteä.

Huomioithan, että tämä on yleisluontoinen artikkeli testamentista. Saadaksesi tarkempaa tietoa siitä, miten juuri sinun tilanteessasi kannattaisi toimia, ole yhteydessä asiakaspalveluun.

Tämän linkin takaa voit lukea kaikki testamenttiin liittyvät artikkelimme.

Lue lisää aiheesta