Lämmin kiitos kaikille asiakkaillemme!

Avioehto

Miksi yrittäjä tarvitsee avioehdon?

Lexly Business 1620 X 1080 (15) (1)

Yrityksen toiminnan jatkuvuus kannattaa varmistaa avioehdolla

Yrityksen toiminnan jatkuvuus on tärkeää suojata yrittäjän avioerotilanteessa. Jos yrityksessä on useampia osakkaita, avioehdon merkitys korostuu entisestään. Ei ole varmaankaan tarkoituksenmukaista, että yhden osakkaan avioero saa mahdollisesti aikaan yrityksen toiminnan kannalta epäedullisia toimenpiteitä. Osituksessa yritysvarallisuus arvostetaan käypään arvoon ositushetken mukaisesti eli siihen hetkeen, kun ositussopimus allekirjoitetaan.

Yritysvarallisuuden arvo nostaa yrittäjän nimissä olevaa omaisuutta ja voi joissakin tapauksissa johtaa siihen, että yrittäjä on tasingonmaksuvelvollinen entiselle puolisolle. Tällöin on mahdollista, että yrittäjän on annettava yritysvarallisuuttaan entiselle puolisolle tai myytävä omia osakkeitaan tasingon maksamiseksi. Osakkeiden myynnit ulkopuoliselle taholle tai omistajuusmuutokset yrityksen sisällä saattavat aiheuttaa haittaa yrityksen toiminnalle ja maineelle. 

Lue lisää aiheesta ositussopimus >>

Avioehdolla suojaa molemmille

Yrittäjän kannattaa aina tehdä avioehto, sillä sen avulla voi myös turvata puolisoa mahdollisen eron varalta. Yrittäjän on hyvä varautua myös tilanteeseen, jos yritys ei menestykään suunnitellulla tavalla. Riippuen yritysmuodosta, yrittäjä voi olla myös vastuussa yrityksen veloista. Tällöin pitää miettiä, olisiko syytä suojata yrittäjän aviopuolisoa? Velat eivät siirry osituksessa aviopuolisolle, mutta voivat aiheuttaa sen, että yrittäjän aviopuoliso joutuu maksamaan tasinkoa konkurssin tehneelle yrittäjälle.

Avioehto netissä - Tutustu Lexlyn verkkopalveluun

Lexlyn avulla on mahdollista tehdä avioehto netissä. Asiantuntijoidemme suunnittelemassa verkkopalvelussa esitettyjen kysymysten ja antamienne vastausten perusteella syntyy juuri teille sopiva avioehto. Jos haluatte mieluummin tehdä avioehdon juristin kanssa, se onnistuu kätevästi joko puhelin- tai videoyhteyden avulla. Valitsitte sitten verkkopalvelun tai juristin palvelut, avioehdon hinta on aina kiinteä.

Huomioithan, että tämä on yleisluontoinen artikkeli avioehdosta. Saadaksesi tarkempaa tietoa siitä, miten juuri sinun tilanteessasi kannattaisi toimia, ole yhteydessä asiakaspalveluun.

Tästä linkistä pääset lukemaan kaikki avioehtoon liittyvät artikkelimme >>

Avioehto ja kaikki muut avioliiton lakipaperit helposti ja turvallisesti Lexlyn avulla - Lexly.fi

Lataa hyödyllinen miniopas

Tiedätkö riittävästi avioehdosta? Lataa asiantuntijoidemme laatima miniopas avioehdosta, niin tiedät kaiken tarpeellisen.

Miniopas avioehdosta
Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Miniopas avioliiton lakiasioista

Lexlyn asiantuntijoiden laatimasta minioppaasta saat kaiken tarvittavan tiedon avioliiton lakiasioista.

Opas avioliiton lakiasioista

Lue lisää aiheesta

Kannattaako avioehto? Lexlyn avulla selvität asian - Lexly.fi

Kannattaako avioehto?

Avioehdon tekemiselle on monta hyvää syytä. Olemme koonneet ne kätevään listaan.

Lue kokonaan
Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Miten avioehto vaikuttaa perintöön?

Avioehdolla on mahdollista vaikuttaa myös perintöön. Jos avioehtoa ei ole, kaikki puolisoiden omaisuus ositetaan toisen kuollessa.

Lue kokonaan
Artikkeleita avioehdosta. Kannattaako avioehto? Lue lisää Lexlyn sivuilta - Lexly.fi

Kaikki, mitä sinun tulee tietää avioehdosta

Avioehdolla on merkitystä. Kaikkiin parisuhteisiin se ei välttämättä sovi, mutta on tärkeää tietää sen vaikutukset ennen kuin päättää asioista omalta osaltaan.

Lue kokonaan