Teemme muutoksia verkkopalvelussamme 27.-30.9. Asiakaspalvelumme ja juristimme ovat apunasi. Pahoittelemme häiriötä! Ole tarvittaessa yhteydessä asiakaspalveluun 010 3379 150

Edunvalvontavaltuutus

Mikä on edunvalvontavaltakirja?

Helpot lakipalvelut - Lexly.fi

Miksi edunvalvontavaltuutus kannattaa?.

On yleinen harhaluulo, että aviopuolisolla, aikuisella lapsella tai muulla läheisellä ihmisellä olisi oikeus hoitaa tärkeitä käytännön asioita kuten pankkiasioita ja verotusasioita, jos itselle sattuisi onnettomuus tai jos sairastuisi. Aikuisen ihmisen puolesta toimiminen vaatii kuitenkin aina erityisen luvan. Tätä lupaa kutsutaan edunvalvontavaltuutukseksi. 

Milloin tehdään edunvalvontavaltuutus?

Se tulee antaa ennakkoon, silloin kun edunvalvontavaltuutukselle ei ole tarvetta. Kukaan toinen ei voi hoitaa asioita puolestasi ilman valtakirjaa. Ikääntyminen ja sairastuminen herättävät monet huomaamaan, miten tärkeä asiakirja edunvalvontavaltakirja on. Elämä on kuitenkin arvaamatonta, ja oma toimintakyky saattaa laskea merkittävästi jo nuorella iällä vaikkapa onnettomuuden tai vakavan sairastumisen takia. Tapaturmavakuutus on hyvä olla olemassa, mutta aivan kaikkeen se ei kuitenkaan ole ratkaisu.   

Edun­val­von­ta­val­ta­kir­jal­la va­rau­du­taan tu­le­vaan 

Edunvalvontavaltakirjalla valtuutat valitsemasi henkilön hoitamaan asioitasi siinä tapauksessa, että et itse siihen enää pystyisi. Niin kauan kuin oma toimintakykysi säilyy hyvänä, voit hoitaa myös itse asiasi eikä sinun tarvitse pelätä sitä, että joku toinen voisi tahtomattasi päättää puolestasi. Elämä jatkuu normaalisti niin kauan, että edunvalvontavaltakirjan voimaantulolle joskus tulee tarvetta. Välttämättä tätä tarvetta ei kohdallasi ikinä ilmene. 

Edunvalvontavaltuutuksen laatiminen

Olet ehkä törmännyt netissä sivustoihin, joissa sinulle tarjotaan ilmaiseksi edunvalvontavaltuutus lomake. Ole kuitenkin tarkkana, sillä edunvalvontavaltakirja ei ole vapaamuotoinen valtakirja. Edunvalvontavaltakirja on määrämuotoinen juridinen asiakirja. Se päivätään, allekirjoitetaan ja todistetaan, ja sitä säilytetään pahan päivän varalle. Edunvalvontavaltakirjaa ei rekisteröidä minnekään. Tarpeen mukaan edunvalvontavaltakirjaa päivitetään. 

Voit laatia edunvalvontavaltakirjan helposti Lexlyn verkkopalvelussa tai yhdessä juristimme kanssa puhelimitse tai videoyhteyden avulla. Juristiemme laatimaan edunvalvontavaltakirjan verkkopalveluun on koottu kysymyksiä, joihin antamiesi vastausten perusteella syntyy juuri sinun tarpeisiisi räätälöity ja lain muotovaatimukset täyttävä edunvalvontavaltakirja. 

Laatimasi edunvalvontavaltuutus tallentuu OmaLexly -tilillesi ja halutessasi voit ladata sen pdf-muodossa suoraan tietokoneellesi. Verkkopalvelussa tehtyjä asiakirjoja voi muokata 14 vrk:n ajan veloituksetta. Verkkopalvelun etuna on, että voit tehdä edunvalvontavaltuutuksen kiinteään hintaan juuri silloin kun sinulle itsellesi parhaiten sopii. Myös Lexlyn juristin kanssa laadittavan edunvalvontavaltuutuksen hinta on aina kiinteä. 

Huomioithan, että tämä on yleisluontoinen artikkeli edunvalvontavaltuutuksesta. Saadaksesi tarkempaa tietoa siitä, miten juuri sinun tilanteessasi kannattaa toimia, ole yhteydessä asiakaspalveluun.

Kaikki edunvalvontavaltuutuksen liittyvät artikkelimme >>

Lue lisää aiheesta

Helpot lakipalvelut - Lexly.fi

Edunvalvontavaltakirjan hyödyt

Laatimalla edunvalvontavaltakirjan voit järjestää omien asioittesi hoidon etukäteen siltä varalta, ettet myöhemmin kykene hoitamaan niitä.  Edunvalvontavaltakirja tunnetaan myös nimellä edunvalvontavaltuutus.

Lue kokonaan
Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Edun­val­von­ta­val­tuu­tuk­sen ja vir­kae­dun­val­von­nan erot

Tässä artikkelissa kuvataan edunvalvonnan etenemistä edunvalvontavaltakirjan sekä virkaedunvalvojan kautta. Klikkaa ja lue, miksi sinunkin kannattaa tehdä edunvalvontavaltakirja.

Lue kokonaan
Lexlystä saat avun kaikkiin perheen lakiasioihin luottamuksella ja ammattitaidolla - Lexly.fi, Helpot lakipalvelut

Ladattavaa lakitietoa

Asiantuntijamme ovat laatineet sinua varten hyödyllisiä minioppaita sekä erilaisia muistilistoja perheen lakiasioista. Tutustu ja lataa itsellesi sopivimmat.

Lue kokonaan

Edunvalvontavaltuutus

Varaudu tulevaisuuteen edunvalvontavaltuutuksella. Päätä itse, miten asioitasi hoidetaan tulevaisuudessa, jos oma toimintakykysi heikkenee. Oikea aika tehdä edunvalvontavaltuutus on juuri nyt, kun kaikki on kunnossa.

Lue lisää aiheesta Edunvalvontavaltuutus
Tee verkossa
95 €
Alkukeskustelu
0 €

95 €

Tee edunvalvontavaltakirja helposti netissä. Netissä tehtäviin asiakirjoihin sisältyy 14 vrk:n maksuton muutosoikeus. Saat rahasi takaisin, jos olet tyytymätön palveluumme.

Tee netissä

Juristin laatiman asiakirjan hinta 280 €

Alkukeskustelun tarkoituksena on kartoittaa, mikä on sinulle sopivin tapa edetä.

Varaa maksuton alkukeskustelu