Testamentti ja edunvalvontavaltakirja juristin kanssa NYT -20 % Klikkaa ja varaa oma aikasi >>

Edunvalvontavaltuutus

Miten tehdä edunvalvontavaltuutus puolisolle?

Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Edunvalvontavaltuutuksella pystyt valtuuttamaan sinulle tärkeät ja luotettavat ihmiset huolehtimaan asioistasi tulevaisuudessa, mikäli itse et siihen enää kykene toimintakyvyn alentumisen myötä. Yleensä puoliso koetaan yhteisen talouden vuoksi parhaaksi mahdolliseksi vaihtoehdoksi, jolloin edunvalvontavaltuutus laaditaan puolisolle. Puoliso määrätään edunvalvontavaltakirjassa ensisijaiseksi valtuutetuksi, mikä tarkoittaa sitä, että tarpeen vaatiessa puolisosi kykenee hoitamaan asioitasi sujuvasti.

Edunvalvontavaltuutus tulee aina vahvistaa

Kun puoliso määrätään edunvalvontavaltuutetuksi, pääsee hän hoitamaan asioitasi edunvalvontavaltakirjalla sen jälkeen, kun Digi- ja väestötietovirasto on vahvistanut valtakirjan. Edunvalvontavaltuutuksen vahvistaminen vaatii lääkärinlausunnon, jonka mukaan valtuuttaja ei pysty enää huolehtimaan omista asioistaan.

Edunvalvontavaltakirjan tulee sisältää tietyt lakisääteiset muotomääräykset, jotta se voidaan vahvistaa. Edunvalvontavaltakirjassa voidaan tehdä määräyksiä myös tilintekovelvollisuudesta viranomaisille. Yleensä kun oma puoliso tai perheenjäsen määrätään valtuutetuksi, halutaan myös tilintekovelvollisuutta kaventaa.

Huomioithan, että tämä on yleisluontoinen artikkeli edunvalvontavaltuutuksesta. Saadaksesi tarkempaa tietoa siitä, miten juuri sinun tilanteessasi kannattaa toimia, ole yhteydessä asiakaspalveluun.

 

Tämän linkin takaa löydät kaikki edunvalvontavaltuutuksen liittyvät artikkelimme>>

Lue lisää aiheesta

Edunvalvontavaltuutus

Varaudu tulevaisuuteen edunvalvontavaltuutuksella. Päätä itse, miten asioitasi hoidetaan tulevaisuudessa, jos oma toimintakykysi heikkenee. Oikea aika tehdä edunvalvontavaltuutus on juuri nyt, kun kaikki on kunnossa.

Lue lisää aiheesta Edunvalvontavaltuutus
Tee verkossa
95 €
Alkukeskustelu
0 €

95 €

Tee edunvalvontavaltakirja helposti netissä. Netissä tehtäviin asiakirjoihin sisältyy 14 vrk:n maksuton muutosoikeus. Saat rahasi takaisin, jos olet tyytymätön palveluumme.

Tee netissä

Juristin laatiman asiakirjan hinta 280 €

Alkukeskustelun tarkoituksena on kartoittaa, mikä on sinulle sopivin tapa edetä.

Varaa maksuton alkukeskustelu