Lämmin kiitos kaikille asiakkaillemme!

Yleistä lakitietoa

10 syytä rakastua perhejuristiin - usko tai älä!

Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

1. Law made easy

Kuulostaako liian hyvältä ollakseen totta? Lakipalvelutko helppoja? Usko pois, näin on. Riittää, kun sinä asiakkaana kerrot, mitä tavoittelet ja mitkä asiat ovat sinulle tulevaisuudessa tärkeitä asioita. Juristisi osaa kysyä sinulta kaikki relevantit asiat ja löytää juuri sinulle oikeat juridiset työkalut ja sanamuodot, joilla tähän tavoitteeseen päästään.

Lakiasiat on yhtä tavanomaisia oman elämän asioita kuin meidän jokapäiväinen leipämme. Niissä ei ole mitään sen kummempaa mystiikkaa. Oikeus kuuluu kaikille ja jokaisella pitää olla mahdollisuus saada oman elämän lakiasiat haltuun

2. Smooth sailing

Juristisi ottaa huomioon laajasti perhejuridisen kokonaistilanteesi muotoillessaan sinulle sopivat ratkaisut. Näin saat luottamusta ja mielenrauhaa siihen, että kaikki menee tulevaisuudessa hyvin.

3. Perhejuristit ovat lempeitä

Juristisi on sinun puolellasi tai sinun perheesi puolella. Jos kyseessä on riitaisampi asia, niin me Lexlyssä pyrimme voimakkaasti sovinnolliseen ratkaisuun. Sovinto on kaikkien etu ja silloin voidaan unohtaa käräjäsalit.

4. Jos asiat on menneet solmuun, juristi on hyvä avaamaan niitä

Joskus asiat eivät mene suunnitelmien mukaan ja vyyhti voi tuntua mahdottomalta selvittää. Juristisi osaa kiinnittää huomionsa olennaisiin kohtiin ja selvittää solmut. Tavalla tai toisella kaikki hoituu kyllä.

5. Juristi toimii sovittelijana ja auttaa keskittymään olennaiseen

Joskus kahden kesken neuvotellessa on mahdollista ajautua puolustusasemiin ja keskustelu voi jäädä jumiin yksityiskohtiin. Juristisi auttaa sinua näkemään kokonaisuuden, suhtautumaan asioihin asioina ja poimimaan olennaiset asiat, joista täytyy sopia. Kaikki saadaan tavalla tai toisella ratkaistua.

6. Juristisi kertoo, mitä tarvitsette avioerotilanteessa

Avioeron myötä on tehtävä kirjallinen ositussopimus, muuten ex-puolisoiden välinen varallisuussuhde ei katkea. Ositus tarvitaan aina ja kaikissa avioeroissa. Ositusta kutsutaan omaisuuden erotteluksi, jos puolisoilla on avioehto. Monesti luullaan, ettei ositusta tarvita, koska puolisot ovat sopineet jo kaiken suullisesti tai jakaneet omaisuutensa käytännössä taikka kumpikaan ei vaadi toisiltaan mitään. Väärin: Ositus tarvitaaan aina. Juristi auttaa tekemään yhteisen tahdon, olipa se mikä tahansa, juridisesti sitovaksi. Lisäksi jos puolisoilla on yhteisiä lapsia, juristi kertoo, mistä lasten asioista teidän on tarpeellista sopia.

7. Mallia maailmalta

”Estate planning” ja ”wealth planning” ovat valtavirtaistuneet maailmalla. Monilla suomalaisilla on kiinnostusta sukupolvien yli kantavalle varallisuuden suunnittelulle ja juristisi auttaa tässä. On hyvä suunnitella yhdessä vähän pidemmälle, niin kaikki sujuu mukavasti.

8. Kokonaisuuksien näkeminen varallisuuden siirroissa

Ei ole verotuksellisesti mitenkään merkityksetöntä, miten omaisuutta siirretään jälkipolville. Juristisi auttaa sinua tässä tilanteessa ja pysäyttää sinut miettimään, ennen kuin toimit. Meillä on esimerkiksi syvään pinttynyt käsitys siitä, että lahjoitusten pitäisi tapahtua käteistä rahaa luovuttamalla ja lahjoitusta varten saatetaan lunastaa sijoituksia. Jos lahjan saajalla ei ole akuuttia tarvetta varoille, niin verotuksellisesti voi olla merkittävästi edullisempaa lahjoittaa suoraan esimerkiksi pörssiosakkeita. Edellyttäen, että lahjansaajalla on mahdollisuus pitää nämä omistuksessaan vuoden ajan.

9. Edunvalvontavaltuutus

Juristisi patistaa sinua tekemään edunvalvontavaltuutuksen. Se on ainut tapa antaa jollekin valitsemallesi läheiselle lupa hoitaa taloudellisia ja terveydellisiä asioitasi, jos et itse pysty hoitamaan asioitasi jossakin vaiheessa elämääsi. Voit tehdä edunvalvontavaltuutuksen juristin kanssa tai kätevästi verkkopalvelussa. Uskomme, että kun asioita on helppo hoitaa kiireisessä arjessa, ne tulee myös paremmin hoidetuiksi. Edunvalvontavaltuutuksella varmistat todellakin sen, että läheiselläsi on mahdollisimman helppo hoitaa asioita.

10. Oma perhejuristi pitää huolta susta ja sun perheestä – Lakiasiat ja juridinen turva  ovat aina ajan tasalla

Elämäntilanteet voivat muuttua ja oma tahtokin on taipuvainen muuttumaan. Lisäksi lainsäädäntö ja verotus muuttuvat aika ajoin. Näistä syistä kerran tehdyt juridiset dokumentit harvoin palvelevat täydellisesti ikuisesti. Testamentti on tästä hyvä esimerkki. Yksi testamentti harvoin säilyy parhaana mahdollisena läpi elämäsi. Juristisi muistuttaa sinua käymään läpi tehdyt asiakirjat aika ajoin ja päivittämään niitä tarpeen tullen.

Lue myös: Lakitoimistoon vai asianajotoimistoon >>

Lue lisää aiheesta

Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Näin pu­hut lä­hei­se­si kans­sa vai­keak­si koe­tus­ta mut­ta tär­keäs­tä edun­val­von­ta­val­tuu­tuk­ses­ta ja tes­ta­men­tis­ta

Etäisyyksistä tai arjen kiireistä johtuen omaa lähisukua ei välttämättä tule nähtyä kovin usein, ja puhelimeenkin tarttuminen jää helposti ajatuksen tasolle. Ehkä asialla on tekemistä myös suomalaiskansallisella sanonnalla; Suomalainen ei puhu eikä pussaa. Amerikkalaisessa kulttuurissa jauhetaan I love you -fraasia kyllästymiseen asti vähän joka suuntaan, mutta kun suomalainen tunnustaa syvimmät tunteensa, hän todella tarkoittaa niitä.

Lue kokonaan
Lexly.fi - Helpot lakipalvelut

Paperit kuntoon

Jos sinulla on koti, oli se sitten oma tai vuokrattu, sinulla on todennäköisesti myös kotivakuutus. Jos sinulla on käytössäsi auto, sinulla on vähintään liikennevakuutus. Et myöskään toivottavasti hyppää mökkiveneeseen ilman pelastusliiviä ainakaan silloin, kun aallot ovat vähänkään korkeat. Mitäpä jos omaisuutesi lisäksi turvaisit myös itsesi kunnolla?

Lue kokonaan
Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Omat tärkeät paperit osaksi palvelupolkua

Lue painavaa asiaa tärkeistä lakipapereista ja hoida omasi kuntoon NYT! Vanhuusoikeuden asiantuntija, tietokirjailija ja juristi Anja Karvonen-Kälkäjä kuvaa artikkelissaan lakipapereiden merkitystä arjessa.

Lue kokonaan