Lämmin kiitos kaikille asiakkaillemme!

Edunvalvontavaltuutus

Edunvalvontavaltakirjan hyödyt nuorelle aikuiselle

Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Turvaa päätöksenteko elämäsi eri vaiheissa

Yleisen käsityksen vastaisesti, kukaan ei voi hoitaa asioitasi, jos menetät oman toimintakykysi syystä tai toisesta ja olet täysi-ikäinen. Eivät edes omat vanhempasi. Vaikka nuoren aikuisen ei samassa määrin tarvitse huolehtia vakavasti sairastumisesta, kuten vaikkapa selvästi ikääntyneemmän henkilön, elämä voi silti tuoda vastaan ikäviä yllätyksiä. Esimerkiksi vakavat onnettomuudet eivät katso henkilön ikää, minkä takia on erityisen tärkeää turvata tulevaisuutesi pahimman varalta.

Tekemällä edunvalvontavaltakirjan voit varmistua siitä, että asioitasi hoidetaan haluamallasi tavalla ja haluamasi henkilön toimesta siinä tapauksessa, jos menetät itse kyvyn hoitaa asioitasi. Jos menetät toimintakykysi esimerkiksi auto-onnettomuuden vuoksi, etkä ole laatinut etukäteen edunvalvontavaltakirjaa, sinulle määrätään yleinen edunvalvoja joko Digi- ja väestötietoviraston tai tuomioistuimen toimesta. Yleinen edunvalvoja on usein viranomainen, joka toimii lukuisten muidenkin henkilöiden edunvalvojana. On sanomattakin selvää, että hoitotoiveesi toteutuvat parhaiten läheisesi hoitaessa sinua verrattuna usein kalliiseen yleiseen edunvalvojaan.

Itse tehty edunvalvontavaltuutus ja viranomaisen määräämä edunvalvoja eroavat toisistaan monella tavalla. Ottaaksesi selvää näiden edunvalvonnan muotojen eroista, klikkaa tästä! >>

Nopea päätöksenteko hätätilanteissa

Edunvalvontavaltakirja helpottaa läheistesi taakkaa hätätilanteissa. Jos joudut esimerkiksi sairaalaan eikä sinulla ole mahdollisuutta tehdä päätöksiä omasta hoidostasi, valtuutetut henkilöt voivat toimia nopeasti ja tehokkaasti, noudattaen samalla sinun toiveitasi. Edunvalvontavaltakirjan hyödyt eivät kuitenkaan sisälly vain hoitoosi. Voit valtuuttaa läheisesi hoitamaan puolestasi lisäksi taloudellisia asioita, joihin sisältyvät pankkiasiat, sekä muut taloudelliset velvoitteesi. Edunvalvontavaltakirja tuo myös mielenrauhaa siinä mielessä, että tiedät läheisesi pitävän puoliasi ja hoitavan sinua, jos et itse siihen pysty.

Nuoruus ei ole este - suunnittele tulevaisuutesi

Vaikka nuorella aikuisella voi olla tunne, että edunvalvontavaltakirja on tarpeen vasta myöhemmin elämässä, on hyvä muistaa, että ennakoiminen on avain turvalliseen tulevaisuuteen. Edunvalvontavaltakirjan laatiminen nuorena antaa mahdollisuuden suunnitella omaa tulevaisuuttaan ja varmistaa, että elämänmuutokset eivät aiheuta tarpeetonta stressiä läheisille tai itselle. Edunvalvontavaltakirja on verrattavissa loppuelämäsi kestävään vakuutukseen odottamattoman elämänmuutoksen varalta. Kun edunvalvontavaltakirja on tehty ja allekirjoitettu, muita lisätoimenpiteitä ei enää vaadita. Voit sen jälkeen jatkaa elämääsi normaalisti tietäen, että tulevaisuutesi on turvattu odottamattomankin varalta.

Huomioithan, että tämä on yleisluontoinen artikkeli edunvalvontavaltakirjasta. Saadaksesi tarkempaa tietoa siitä, miten juuri sinun tilanteessasi kannattaisi toimia, ole yhteydessä asiakaspalveluun.

 

Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Miniopas edunvalvontavaltuutuksesta

Asiantuntijamme ovat laatineet avuksesi kattavan minioppaan edunvalvontavaltuutuksesta. Oheisesta painikkeesta voit ladata sen. 

Lataa miniopas

Lue lisää aiheesta

Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Yhteenmuutto suunnitelmissa?

Nuoren parin rakkaus on tuore ja kukoistava. Ehkäpä olette vasta muuttaneet yhteen tai harkitsette sitä. Voi olla, että suunnittelette yhteistä tulevaisuutta ja unelmien asuntoa. Mutta pysähdytäänpä hetkeksi ja mietitään, mitä tapahtuu, jos suhteenne kuitenkin syystä tai toisesta päättyy. Yleisen käsityksen vastaisesti myös avoerosta voi koitua erilaisia oikeusvaikutuksia avopareille.

Lue kokonaan
Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

7 kysymystä edunvalvontavaltakirjasta

Mikä on edunvalvontavaltakirja? Mitä se sisältää ja kannattaako sellainen tehdä? Olemme koonneet tähän artikkeliin 7 yleisintä kysymystä, jotka usein arveluttavat edunvalvontavaltakirjan tekemisessä. 

Lue kokonaan
Tiedätkö, mihin tilanteisiin voit joutua ilman edunvalvontavaltuutusta? Lue artikkelista 7 tarinaa edunvalvontavaltakirjasta ja tee oma valtakirjasi  Lexlyn verkkopalvelussa - Lexly.fi

7 ta­ri­naa, jois­sa yksi asia­kir­ja oli­si sääs­tä­nyt ai­kaa, her­mo­ja ja ra­haa

Elämä on yllätyksiä täynnä, sekä hyviä että huonoja. Varsinkin ikäviä yllätyksiä kohdatessa usein miettii, olisiko voinut tehdä jotain toisin, jotta ongelmalta olisi vältytty. Kaikkein kurjinta onkin, jos huomaa, että ratkaisu olisi ollut olemassa, mutta mitään korjaavia liikkeitä ei enää jälkikäteen voi tehdä. 

Lue kokonaan