Arvskifte

Arvskifte

Perunkirjoitus ja perinnönjako helposti ja luotettavasti - Lexly.fi

Vem ärver?  

Det finns tre grunder för att befinna sig i arvtagarställning. 1) Lagenliga arvingar, alltså släktingar (bl.a. barn, föräldrar, far- och morföräldrar samt syskon), 2) testamentstagare och 3) maken/makan, om den avlidne var gift och om hen heller inte hade bröstarvingar.  

Om den avlidne inte har efterlämnat lagenliga arvingar, en make/maka eller testamente, är den sista arvtagaren finska staten.  

När ärver maken/makan?  

Den avlidnes maka ärver hela den avlidnes egendom i de situationer var den avlidne inte har egna bröstarvingar och inte heller egendom som hen helt eller delvist har testamenterat till andra arvtagare.

Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Behovsanalys av juridiska tjänster på nätet 

Vet du vilka juridiska dokument just du skulle behöva ha? Ta snabbt reda på det genom att fylla i den avgiftsfria tjänsten “behovsanalys av juridiska tjänster” (på finska) som uppsatts av juristerna vid Lexly.   

 

Arvskifte

Våra erfarna och vänliga jurister erbjuder hjälp och goda råd. Ta kontakt och utnyttja vår kostnadsfria inledande diskussion.

Läs mer om Arvskifte
Arvskifte
295 €/t

Avsikten med en inledande diskussion är att kartlägga din situation för att ta reda på vad som för dig är det mest kostnadseffektiva och lämpliga alternativet.

Boka en kostnadsfri inledande diskussion

And­ra har även läst