Äktenskapsförord

Allt om äktenskapsförord

Kaikki avioliiton lakiasiat helposti ja turvallisesti Lexlyn avulla - Lexly.fi

På denna sida hittar du viktig information gällande äktenskapsförord. Våra kunders vanligaste frågor gällande äktenskap samt svaren på frågorna har sammanställts på denna sida.   

 

Tips för diskussionen gällande äktenskapsförord

  • Ta tillsammans reda på vad äktenskapet innebär ur ett ekonomiskt och juridiskt perspektiv
  • Fråga varandra tre grundfrågor: 1) Vill ni dela all er egendom till hälften lika vid en möjlig skilsmässa? 2) Vill ni dela all er egendom till hälften lika ifall ert äktenskap upphör genom ena makens död? 3) Får maken ärva sin make om ni inte har barn?
  • Diskutera lugnt, men ärligt om era förväntningar och önskningar. Fastän ni diskuterar pengar, betyder det inte att ni förväntar er att äktenskapet ska upphöra.
  • Bekanta er med Lexlys nättjänster gällande äktenskapsförord. Utifrån frågorna som ställts i nättjänsten får ni en bild av vad som skulle löna sig att diskutera.
  • Äktenskapsförord passar inte alla, men fundera ifall ni skulle vilja göra ett partiellt äktenskapsförord var ni möjligen utesluter eventuell företagsegendom och arv från giftorätten. Det är bra att komma ihåg att företagets verksamhet kan riskeras vid skilsmässa, om man inte har uppgjort ett äktenskapsförord.
  • Ifall uppgörandet av ett äktenskapsförord är ett bra alternativ, lönar det sig att upprätta det innan ingående av äktenskap. Äktenskapsförordet kan också ingås vid ett senare tillfälle. Man kan också uppdatera äktenskapsförordet. Äktenskapsförordet ska registreras hos Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata.
  • Det lönar sig att komma ihåg att giftorätten och äktenskapsförord också påverkar arvsplaneringen.

Äktenskapsförord

Våra erfarna och vänliga jurister hjälper och rådger dig. Ta kontakt och utnyttja vår kostnadsfria inledande diskussion.

Läs mer om Äktenskapsförord
Äktenskapsförord

345 €

Avsikten med en inledande diskussion är att kartlägga din situation för att ta reda på vad som för dig är det mest kostnadseffektiva alternativet.

Boka en kostnadsfri inledande diskussion

And­ra har även läst